Голова міської ВК Віктор Боричевський : "В Ужгороді можливі перевибори по усіх трьох мажоритарних округах"

Сьогодні ввечері, 8 листопада, на засіданні Ужгородської міської виборчої комісії було вирішено зробити перерахунок голосів виборців по одномандатному мажоритарному округу №8 (Ужгород), з виборів депутатів до Закарпатської обласної ради.

 

Нагадаємо, що переможцем на ньому став представник "Єдиного Центру" Володимир Смоланка. Зобов`язала Ужгородську ТВК перерахувати голоси постанова Закарпатського окружного адміністративного суду. До суду з позовом про необхідність здійснення перерахунку по окрузі № 8 звернувся кандидат до Закарпатської обласної ради Олег Муртазін, мотивуючи це тим, що у нього є відповідні акти про виявлені порушення в день голосування. Перерахунок відбудеться одразу ж після того, як міська ТВК буде мати відповідну відмітку, що постанова суду набрала законної сили.

Також на сьогоднішньому засіданні члени ТВК розглянули ще одне важливе питання. До ТВК

поступило 8 звернень і 4 скарги. Усі вони стосуються одного і тож випадку, який стався ввечері 5 листопада (спроба викрадення бюлетенів). Тоді, нагадаємо, виборчу документацію невідомі особи під пильним контролем представників партії "Єдиний Центр" незаконно вантажили до фургону. Потім, на вимогу кандидатів в депутати від інших політичних сил, бюлетені було повернуто назад – до міської виборчої комісії. Але, оскільки певний час, виборчі бюлетені знаходилися поза увагою членів виборчої комісії та правоохоронців, то жодних гарантій щодо їхньої цілісності та непорушності немає.

Тож, у своїх скаргах та зверненнях люди просять визнати недійсними вибори по 7-му, 8-му і 9-му виборчих округах. Як розповів голова міської виборчої комісії Віктор Боричевський, осіб, що скаржилися завтра буде запрошено на засідання ТВК для надання пояснень. 9 листопада, о 16.00, ТВК і вирішить, що робити. За словами Віктора Боричевського, цілком можливо, що відбудуться перевибори по усіх трьох виборчих округах.

Водночас, члени комісії визнали свою провину стосовно інциденту, який відбувся ввечері 5 листопада. Ось, що з цього приводу зазначив голова міської виборчої комісії Віктор Боричевський:

"Були допущені певні дії, які не повинні були допускатися. Але що сталося, те сталося(!!!). Будемо працювати далі. Ми визначимо трьох людей – членів нашої комісії, які будуть займатися та працювати у приміщенні, де знаходяться бюлетені. Так, як вказано в законі: три чоловіка заходять і три виходять. Більше того я пропоную: коли нам потрібно буде відкрити кімнату з бюлетенями, то обов’язково слід доповідати про це мені, а також охоронцям та заступнику начальника міліції. Зробимо так, аби до нас не виникало жодної недовіри у ЗМІ чи політичних гравців".

Також членами комісії сьогодні було озвучено постанову обласної ТВК про скаргу кандидата в депутати до Закарпатської обласної ради Олександра Солонтая, в якій кандидат в депутати облради просив задовольнити 6 (шість) його вимог. В результаті, 7 листопада обласна ТВК визнала такими, що не відбулися вибори до обласної ради з 41 по 60 дільниці (9-й виборчий округ) через недійсні бюлетені - зокрема через наявність у списку п.Машкаренець, яка заздалегідь зняла свою кандидатуру і навпроти якої не було позначки "Вибув". Перевибори по 9-му округу мають відбутися упродовж 10 днів.

KarpatNews.in.ua

 

08 листопада 2010р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів