Від злагодженості дій міської та обласної ради залежить подальша доля Ужгорода - Павло Чучка

Павло Чучка: від злагодженості дій міської та обласної ради залежить подальша доля Ужгорода.Очікувана стабілізація політичного життя в Ужгороді та області після проведення виборів так і не відбулася.

 

Павло Чучка: від злагодженості дій міської та обласної ради залежить подальша доля Ужгорода.Очікувана стабілізація політичного життя в Ужгороді та області після проведення виборів так і не відбулася.

Як вже повідомляла ВЗП, обласний центр знаходиться в очікуванні чергового раунду виборчого поєдинку. В свою чергу проведення повторних виборів тягне за собою негативні наслідки.



В першу чергу варто звернути увагу на те, що фінансуватимуться повторні вибори з бюджету області. Фактично, гроші, направлені в місто, могли б використати доцільніше і витратити їх на вирішення нагальних проблем Ужгорода, яких, на жаль, налічується чимало.



Крім виключно економічного моменту, можна назвати й політичний. І якщо перший, боляче вдарить по місту у вигляді відсутності субвенцій, допомоги від області, то другий матиме довгострокові та важкі наслідки. Справа в тому, що політична конфігурація облради не закріплена. Тож належно виконувати свої функції найближчим часом вона не зможе.



Для міськради, де більшість представлена партією Єдиний Центр та супутніми їй політичними силами це означатиме чергові колізії, зіткнення інтересів міста і області, якщо вона буде представлена Партією Регіонів. Звертаємо увагу, на те, що наразі представники Партії Регіонів (зокрема Олександр Ледида) роблять все можливе, щоб утворити підконтрольну собі більшість в облраді. За таких умов, проведення повторних виборів є простим затягуванням часу, що використовується для втілення політичних інтересів.(читати тут)



Очевидність вищенаведеного, наштовхує на відповідні висновки. Зокрема, йдеться про повторні вибори у 9-му окрузі, ініційовані Олександром Солонтаєм. З надійних джерел стало відомо, що останній, вже довгий час підтримує дружні стосунки з Партією Регіонів. Тож виходить, що звинувачення, які закидає О. Солонтай Єдиниму Центру, а також заяви про порушення виборчого процесу і, як результат – призначення повторних виборів слугують виключно інтересам Партії Регіонів.



Саме тому Ужгородська міська виборча комісія, половина якої представлена членами ПР, так легко погоджується на повторні вибори. А скарги та заяви О.Солонтая, не підкріплені доказами та навіть юридично належним чином не оформлені, стають підставою для їх проведення. Таким чином, використовуючи брудні схеми та технології, створюється цілісна структура, яка буде протистояти демократичному розвитку політичного життя в області та Ужгороді, зокрема.



Зрозуміло, що у випадку формування "регіональної" більшості в обласній раді, її протистояння з Ужгородською міськрадою – неминуче. А представники ПР в міськраді, користуючись "обласною" підтримкою, створюватимуть чергові перепони діяльності нової влади. За таких умов, зміни на краще в Ужгороді стають примарними, а результати виборів та волевиявлення ужгородців – просто нівелюються.


За словами Павла Чучки, депутата Ужгородської міськради, саме від злагодженої гри обох команд – обласної та міської, їх скоординованості та спільності інтересів залежить благополуччя Ужгорода та кожного його мешканця, зокрема.

 

10 листопада 2010р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів