"Регіонал" Гісем не знає, де знаходиться 7-й округ, а переможець Переста вважає перевибори незаконними

Рішення Ужгородської міської виборчої комісії від 9 листопада про призначення перевиборів до Закарпатської обласної ради по трьох мажоритарних округах Ужгорода - №7, 8 і 9, здивувало багатьох

 

Рішення Ужгородської міської виборчої комісії від 9 листопада про призначення перевиборів до Закарпатської обласної ради по трьох мажоритарних округах Ужгорода - №7, 8 і 9, здивувало багатьох. Те, що за цим стоїть ініціатива закарпатських "регіоналів", котрі намагаються у такий спосіб ревізувати програшний для себе результат виборів, сумніву вже не підлягає. А от думка суб’єктів того виборчого дійства видається цікавою. Ось як, до прикладу, прокоментували призначення перевиборів по 7-му округу кандидати-мажоритарники Володимир Гісем, що представляв Партію регіонів, і переможець Юрій переста від Єдиного Центру.


Представник "Партії Регіонів" Володимир Гісем (7-й округ) заявив, що, виявляється, навіть не знайомий із округом, по якому балотувався в депутати Закарпатської обласної ради. Можливо, це пов’язано з тим, що він зрештою таки пройшов до облради за партійними списками. Тож, що коїться на 7-му окрузі, його вже не хвилює. Ось слова Володимира Гісема:

"Я не знаю, де знаходиться 7-й округ, і не володію ситуацією взагалі, тому нічого сказати вам не можу".

Представник "Єдиного Центру", Юрій Переста (7-й округ) зізнався, що не знайомий із рішенням міської виборчої комісії про перевибори. Але, принаймні, він знає, де знаходиться його округ:

"Ми ще не бачили рішення міської виборчої комісії. По-перше, навіть, якщо ми його побачимо, то, як я можу оцінювати рішення, яке не відповідає чинному законодавству? Є положення, закон, де зазначено, коли можна визнати вибори недійсними. Це говорю не я, це говорять юристи, які були на засіданні виборчої комісії, що прийняла таке рішення. Якщо буде рішення і обласної ТВК, то є суд, де ми будемо оскаржувати і рішення міської і обласної комісій. По-друге, я виграв вибори із відривом у 1010 голосів, так? Така велика різниця в мене від другого місця по моєму округу. То це ж не 5, не 100 і не 300 голосів. Тож як мені реагувати на це? По-третє – грубих порушень взагалі не виявлено. По-четверте: чому одні вибори визнаються, а інші – ні? Чому не визнаються вибори тільки "по мажоритарці", якщо визнаються вибори міського голови та за партійними списками до рад. Як таке може бути?".


Віктор Тар

Закарпаття онлайн

 

11 листопада 2010р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів