Закарпатська УНП: "Податкові канікули для малого бізнесу це єдиний шлях для появи українських "силіконових долин"

"Тепер, коли підприємці здобули першу перемогу щодо Податкового кодексу, потрібно домогтись, аби держава обов’язково відмовилась від вичавлювання прибутків з малого бізнесу, а натомість посилила контроль за податковими порушеннями великого, який зазвичай уникає сплати податків в повному обсязі, використовуючи недоліки податкового законодавства та владні повноваження своїх лобістів", - заявив підприємець, голова Перечинської районної організації Української народної партії Борис ПОЖАЙРИБКО.

 

"Саме посилення контролю за податковими порушеннями великого бізнесу мало б стати головною метою впровадження нових правил в оподаткуванні". "Жоден малий підприємець не має таких державних преференцій, які отримує великий бізнес, завдяки політичному "лобі" у парламенті", - додає підприємець. "Це і пільгові безвідсоткові кредити, і відтермінування сплати податків, і пряма державна допомога на мільйони гривень".
За його словами, "податкові канікули для малого бізнесу це єдиний шлях для появи українських "силіконових долин". Тоді, молоді і енергійні громадяни нашої держави зможуть, маючи лише розум і бажання, розпочати власну справу і працювати на себе".
"Питання адміністрування та звітності теж бентежить малих підприємців скажімо, у Швеції, де відсутня, як така податкова поліція, малий бізнес контролює невеличкий відділ у поліцейському управлінні. А за потужним бізнесом – потужний державний контроль", розповідає він.
Від імені Закарпатської УНП підприємець закликав уряд "прислухатися до середнього класу і врахувати пропозиції щодо спрощення податкового обліку та запровадження податкових канікул.

 

30 листопада 2010р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів