Активна та добросовісна робота суб’єктів ЗЕД – багатша казна

Аби і надалі забезпечувати стабільне наповнення державного бюджету, керівництво митниці використовує передбачені законодавством заходи, спрямовані на контроль за рівнем податкового навантаження на імпортовані товари. Зокрема, застосовуються механізми визначення митної вартості, класифікації товарів, повноти декларування фізичних обсягів ввезених товарів, визначення країни походження товарів, вживаються контрольні заходи за оформленням товарів "групи ризику".

 

За словами керівника митниці Дмитра Поліщука, минулий рік митна установа завершила з хорошими показниками з перерахувань податків і зборів до Державної казни на суму понад 893 мільйони гривень, з яких 850 мільйонів спрямовано для формування дотацій обласного бюджету Закарпаття.
Попри економічну кризу спостерігається позитивна тенденція, в порівняні з 2009 роком, до збільшення надходжень окремих видів податків: мита – на 65 відсотків, акцизного збору – на 230 відсотків та ПДВ – на 56 відсотків. Безперечно, успішне виконання фінансових завдань забезпечено митницею завдяки активній зовнішньоекономічній діяльності понад 1700 підприємств.
На сьогодні чопськими митниками в рамках концепції Державної митної служби "Обличчям до людей" зроблено серйозні практичні кроки, аби процес митного оформлення і митного контролю став більш прискореним, а митні процедури – наближеними до стандартів Євросоюзу. Одним із найважливіших пріоритетів цих нововведень – це встановлення митною службою України чітких часових рамок митного контролю та оформлення, суттєве зменшення кількості митних оглядів. Так, при наявності всіх необхідних документів, час митного оформлення не перевищує двох годин.


Аніта Нікогосян,
Володимир Пантелєєв,
Вікторія Сенгетовська

 

17 січня 2011р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів