Сьогодні в кінотеатрах.

"Чужий проти Хижака" (кінокомплекс "Доміон")

 

Жанр: фільм жахів
Режисер: Пол Андерсон
Актори: Рауль Бова, Колін Салмон, Ланс Хенрікс, ?вен Бремнер, Агата Де Ла Боулай?
Сайт: [a href="http://uzhgorod.net.ua"]http://www.avp-movie.com/[/a]
Виробництво: США - Чехія - Німеччина - Канада

Мільярдер-промисловець Чарльз Бішоп Уейланд споряджа? в Антарктиду експедицію, до складу якої ввійшли археологи, вчені й бурильники. Вони повинні досліджувати древні піраміди, знайдені в льодах. ? вік їх набагато більш солідний, ніж у знаменитих пірамід у ?гипті. ? припущення, що всі вони ? свідченням існування великої імперії, що володарювала на Землі з початку часів. Коли команда Уейланда досяга?, нарешті, одні?ї з пірамід, то виявля? там неждані знахідки - людські кістки з розірваними грудними клітками й останки прибульців. Чужі могли залишитися десь серед руїн. Але експедиція ста? особливо небезпечним підпри?мством після того, як з'ясову?ться, що за археологами стежать п'ятеро Хижаків...

Це цікаво:

Фантастичний хоррор-трилер студії Fox був найпершим релізом, наміченим на серпень 2004-го року, і жодного разу не перемінив дату прем'?ри - 13-го серпня (до речі, це п'ятниця, 13-те!). Поставлений кращим в екранізації відеоігор Полом Андерсоном по власному сценарію, він одночасно продовжу? розвиток головних персонажів двох найпопулярніших кіносериалів 20th Century Fox, як би об'?днавши в собі відразу й "Хижака 3" й "Чужого 5".

Спочатку ?рунтуючись на книзі коміксів видавництва Dark Horse Comics, що породила у свою чергу відеогру, проект у найменшому ступені схожий на традиційну кіноадаптацію коміксів, дотримуючи того майстерного страхаючого стилю, що знайшли Рідлі Скотт і Джон Мактірнан у перших фільмах про "Чужого" й "Хижака" відповідно. Однак у ранній версії сценарій був набагато ближче до сюжету відеогри - учені в далекому майбутньому на віддаленій планеті експериментували з яйцями Чужих, щоб заманити Хижаків. Тепер сюжет у додатку до "Чужого" ? скоріше пріквелом, ніж сіквелом.

У картині крім самих прибульців не з'явля?ться жодної діючої особи із самостійних серій двох кіноциклів. Крім Бішопа, знайомого нам у вигляді андроїда в "Чужих". Тут він ще людина - той самий, завдяки якому відбулося зіткнення двох ворогуючих інопланетних рас.

Зйомки почалися в Празі 24-го жовтня 2003-го року й завершилися в лютому 2004-го. У прокаті Північної Америки фільму привласнений рейтинг PG-13.

 

01 листопада 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів