У Закарпатті проходить реконструкція пунктів пропуску

У четвер, 18 серпня, під керівництвом в.о. голови обласної адміністрації Івана Бушка відбулася нарада щодо будівництва та реконструкції на території Закарпаття пунктів пропуску на державному кордоні. Участь у засіданні взяли начальники профільних управлінь облдержадміністрації, митники та залізничники.

 

У Закарпатті за кошти Євросоюзу та в рамках підготовки України до Євро-2012 проходить реконструкція 7-ми пунктів пропуску. На словацькому напрямку це – КПП "Ужгород", на румунському – "Дяково", решта – на угорському напрямку. Нині профінансовано роботи з організації руху на пункті пропуску "Чоп". У цьому році на цей об’єкт буде витрачено 9,3 мільйони гривень. 12,7 мільйонів гривень виділено на реконструкцію КПП "Вилок". Роботи на цьому об’єкті, а також на КПП "Ужгород" та "Дзвінкове" буде завершено у 2012 році. За словами начальника господарсько-експлуатаційного відділу Чопської митниці Людмили Козловської, роботи на пунктах проходять за планом, проте виникають і проблеми. Зокрема, на пункті пропуску "Вилок" не вирішене питання із землевідводом ділянки, яка належить нафтовій компанії. Для його вирішення буде залучено представників Виноградівської РДА та компанії, якій належить земля.
Щодо пункту пропуску "Дяково", то наразі всі контролюючі служби розміщені у орендованих приміщеннях. Тому було прийнято рішення про будівництво КПП на новому місці. Проте поки не вирішено питання будівництва під’їзних шляхів – дороги та переїзду через залізничну колію. Щодо переїзду, як поінформувала начальник господарсько-експлуатаційного відділу Чопської митниці Людмила Козловська, залізниця не дає дозволу на його облаштування.
– Європа дає нам гроші на будівництво, а ми не можемо владнати спірні питання співпраці між нашими ж службами. Це не допустимо, – наголосив в.о. голови обласної адміністрації Іван Бушко. Це - масштабний проект, в реалізації якого самі митники, звісно ж, не справляться – потрібно співпрацювати з управлінням архітектури, дорожниками, залізничниками. Проблему з під’їзними шляхами слід вирішувати негайно. Ми, у свою чергу, звернемося з цього питання до Мінтрансу та Державної прикордонної служби, – констатував Іван Бушко.

Прес-центр ОДА

 

18 серпня 2011р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів