В. Погорелов: в обласному центрі наразі навіть немає плану заходів по ліквідації наслідків вибуху газу

"...Це, звичайно, нонсенс, що в нас ніхто не може визначитися хто і куди має бігти..."

 

У вівторок, 30 серпня, під керівництвом в.о. голови обласної адміністрації Івана Бушка відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Головне питання порядку денного – ліквідація наслідків надзвичайної ситуації, що склалася внаслідок вибуху газу в Ужгороді, на перехресті вулиць Руська – Анкудінова.
Як повідомив начальник управління МНС України в Закарпатській області Мирослав Щербей, внаслідок вибуху газу відключено від газопостачання понад 48 тисяч абонентів, з них – понад 40 тисяч в Ужгороді. 340 абонентів – залишаються без електропостачання. Троє постраждалих - у лікарні. Життю двох з них нічого не загрожує, жінка, яка найбільше постраждала знаходиться у найважчому стані. Проте, як зазначив у свою чергу начальник управління охорони здоров’я Роман Шніцер у постраждалої стан важкий, проте спостерігається позитивна динаміка. Також, Роман Шніцер, повідомив, що забезпечено нормальне життєзабезпечення лікарень. Проте існує проблема із забезпеченням чистою постільною білизною.
Головне питання у ліквідації наслідків надзвичайної ситуації -відновлення газо- та електропостачання Ужгорода та Ужгородського району. Наразі проведені підготовчі роботи. За словами представника Держгірпромнагляду, вже зараз можна ставити питання на відновлення електропостачання на 100%. Головне – це перевірити чи усунуто загазованість у приміщеннях. Щодо газопостачання – нині стоїть питання забезпечення присутності жильців у квартирах. Адже, необхідно перевірити кожен газовий прилад і тільки після цього підключати. Як повідомив керівник "Закарпатгазу" Юрій Рибачок, запуск газу в індивідуальному секторі відбудеться завтра вранці. У селах газопостачання відновлять протягом двох днів.
Іван Бушко сконцентрував увагу учасників наради на незлагодженості дій відомств, причетних до ліквідації ситуації. Адже, за словами начальника обласного управління МНС Мирослава Щербея, рятувальники були повідомлені в останню чергу. Як повідомив міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов, в обласному центрі наразі немає плану заходів по ліквідації наслідків вибуху газу. У свою чергу, Рибачок повідомив, що "Закарпатгаз" діяв згідно з планом взаємодії служб усього міста.
- Це, звичайно, нонсенс, що в нас ніхто не може визначитися хто і куди має бігти. Чому так сталося? Чому не було відповідної координації дій? У "Закарпатгазу", в першу чергу, має бути план з ліквідації такої надзвичайної ситуації. Ми хочемо співпрацювати, а ви навіть не надаєте пропозиції по відновленню газу, - наголосив Іван Бушко.
У свою чергу, Рибачок, резюмував: приїде комісія з НАК "Нафтогаз-Україна" і дасть оцінку діям відомства.
За наслідками наради вирішено утворити обласний, міський та районний координаційні штаби з ліквідації надзвичайної ситуації. Управління МНС повинне підготувати матеріали по визначенню надзвичайної ситуації, міськвиконкому - поінформувати населення про існування "гарячої" телефонної лінії. Облгазу разом з міськвиконкомом доручено розробити графік поетапного підключення будинків до газопостачання. Керівництву ОДА спільно з міською владою - розглянути питання забезпечення соціально незахищених громадян електричними плитами.

Прес-центр ОДА

 

30 серпня 2011р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів