Заріччя і Довге мають нові спортивні майданчики

У день великого православного свята Покрова пресвятої Богородиці у двох селах Іршавщини – в Заріччі і в Довгому – стали до ладу сучасні спортивні майданчики зі штучним покриттям, профінансовані облдержадміністрацією.

 

Виступаючи на урочистому відкритті майданчика на Зарічанському стадіоні заступник голови обласної державної адміністрації Іван Качур відзначив, що цей об’єкт стане важливим чинником у всебічному розвитку підростаючого покоління цього села. Іван Іванович висловив впевненість, що даний майданчик сприятиме спортивним здобуткам громади і футбольна слава зарічан зрівняється із славою працелюбних господарів і фахівців з вирощування ранньої городини. Він подарував учням місцевої школи комплект м’ячів.

В урочистостях взяли участь і виступили голова райдержадміністрації Віктор Феєр та Станіслав Сухан, які підтримуючи добрий почин Івана Качура, вручили юним зарічанським футболістам комплект манішок для використання в тренувальному процесі.
Сільський голова Заріччя Марина Васько від імені громади подякувала заступнику губернатора краю за чудовий спортивний об’єкт та відзначила місцевих спонсорів, які долучилися до його зведення.
Потім під звуки футбольного маршу Іван Качур, Віктор Феєр, Станіслав Сухан і Марина Васько розрізають стрічку і разом з учнівськими командами заходять на спортивний майданчик. Ведуча урочистого дійства оголошує, що право першого удару по м’ячу надається заступнику голови ОДА Івану Качуру та колишньому кращому футболістові Закарпаття, нині голові райради Станіславу Сухану.
Розпочався перший офіційний футбольний матч на новому спортивному майданчику.
Друга частина урочистих заходів відбулася на шкільному подвір’ї Довжанської ЗОШ I-III ст. Гостей у дворі чекав імпровізований концерт у виконанні дитячого фольклорного ансамблю, який у автентичних народних костюмах виконував в’язанку пісень та коломийок і танців.
Святковий мітинг, у якому взяли участь не тільки учні та педагоги школи, але й представники громадськості села – від ветеранів до спортсменів та керівників місцевого футбольного клубу "Боржава" відкривається під звуки Державного гімну України. Слово надають заступнику голови ОДА Івану Качуру.
Іван Іванович згадав про визначні імена, які Довге в 20- му столітті вписало в історію футболу Закарпаття і України. Будівництво спортивних майданчиків, в тому числі і в Довгому, це не лише данина спортивним традиціям краю, але і фундамент у розвиток здоров’я підростаючого покоління обласної влади.
Позитивним є і те, що за програмою облдержадміністрації відкриття спортивних майданчиків зі штучним покриттям партнерами влади обов’язково виступають місцеві громади. Так було минулого року при будівництві спортмайданчиків у Іршаві та Білках. Так у Заріччі і Довгому тепер, є сподівання, що така хороша традиція продовжиться і в майбутньому.
За традицією заступник губернатора краю Іван Качур подарував і довжанським юним футболістам комплект м’ячів , а голова РДА Віктор Феєр та голова райради Станіслав Сухан після привітань – комплект манішок до форми. В Довгому також не обійшлось без церемоніального перерізання стрічки першого удару по м’ячу на полі із штучним покриттям, в якому взяли участь Іван Качур, Віктор Феєр, Станіслав Сухан.
Святковий настрій вже за кілька хвилин змінився на спортивний азарт та вболівальницькі переживання, що розділилися у матчі між двома футбольними командами та їх прихильниками.

Іршавська РДА

 

18 жовтня 2011р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів