Майже мільйон доларів вклали іноземці в Ужгород

В основному з Польщі, США та Словаччини

 

За три місяці цього року підприємства Ужгорода залучили 881,1 тис.дол.США прямих іноземних інвестицій, що становить 2,5% до загальнообласного показника.

Про це повідомила заступник начальника управління-начальник відділу статис-тики будівництва, капітальних інвести-цій та інвестицій зовнішньоекономічної діяльності ГУС Оксана Кардаш.


Загальний обсяг прямих іноземних інвестицій вкладених в економіку міста на 1 квітня 2012р. склав 49,2 млн.дол.США, та в розрахунку на особу становить 428,2 дол.США.

Інвестиції надійшли з 31 країни світу. Основними країнами інвесторами економіки міста є суб’єкти Польщі, Сполучених Штатів Америки, Люксембургу, Словаччини, Угорщини, Швейцарії на які припадає основна частина усіх інвестицій.

Основні обсяги іноземних інвестицій зосереджено на підприємствах промисловості – 35,9 млн.дол.СШа (73,1%) загального обсягу. Серед галузей переробної промисловості більше половини інвестицій вкладено в інші галузі промисловості – 25,9 млн.дол.США (52,6%), виробництво харчових продуктів – 3,9 млн.дол.США, (7,8%), оброблення деревини та виробництво виробів з деревини – 1,7 млн.дол.США (3,4%), легку промисловість –1,2 млн.дол.США (2,5%). Значні обсяги вкладено в розвиток операцій з нерухомим майном –8,5 млн.дол.США (17,4%).

Незначні обсяги інвестицій зосереджено на підприємствах діяльності готелів та ресторанів – 1,9 млн.дол.США, будівництва – 1,1 млн.дол.США, торгівлі –1,0 млн.дол.США та діяльності транспорту – 0,5 млн.дол.США.

 

31 травня 2012р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів