Срібні голоси "Струмочка"

Три роки тому із Синевирської Поляни до нас переїхав служити людям і Господу Богу Ярослав Бряник — уродженець Репинне-Сухого. Це й не дивно було ні для кого: ближче до батьківського дому і дружина Світлана мала роботу в Репинській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Тим паче, що його попередник вже трудився на духовній стезі на Мукачівщині.

 

Молодий, добродушний, ввічливий священик одразу припав до вподоби більшості ізківчан. З його приходом духовне життя в селі багато в чому змінилось на краще. Отець Ярослав жодного разу без поважних причин не пропустив службу Божу або ж запізнився на таку. Нікому й ніколи не відмовив у проведенні народних обрядів, звичаєвостей. За це його й шанують вірники Миколаївської греко-католицької церкви в Ізках. Храм, який зведено в 1798 році і який є пам’яткою історії, культури і дерев‘яного зодчества Міжгірщини.

Велика заслуга о. Бряника і в тому, що при церкві створено дитячий вокальний ансамбль " Струмочок ", який своїми срібними голосами зачаровує дорослих за святкових урочистостей престольних празників, інших святкових дійств з нагоди величних релігійних свят.

Нещодавно, до прикладу, учасники вокального ансамблю " Струмочок " Ілля Воробець, Євгенія Плитан, Ельвіра Плитан, Ніна Блищак, Аліна Хміль та Христина Кінаш під керівництвом верховинського соловейка, викладачки Ізківської ДМШ Оксани Синишиної піснями “Дорога до Бога”, “Горнемось до Господа”, задушевними словами щиро привітали о. Ярослава Бряника з 30-річчям від дня народження.

Виступи " Струмочка ", Ярослав Бряник і знана на теренах Міжгірщини, Срібної землі та й України, бо ж їй щиро аплодували й вибагливі глядачі Києва, Оксана Синишина вважають однією з найкращих форм духовного виховання юних ізківчан. Прищеплення їм любові до Господа Бога, своїх рідних і близьких. Не обмину сказати, що О. Синишина і Ярослав Бряник вже готують достойну заміну, адже окремі із дітей скоро підуть своєю стежиною у доросле життя. Крім цього, ми робимо все можливе, щоби о. Ярослав якнайдовше служив у нас.

Михайло ДУБАНИЧ

 

06 серпня 2012р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів