Петро СТАНКО пропонує нардепам розташувати свої дачі поруч з новими енергоблоками Хмельницької АЕС

На знак безпечності нових 3 і 4 енергоблоків Хмельницької атомної станції, у їх 30-ти кілометровій зоні, розташувати дачні будинки народних депутатів, пропонує голова Закарпатської обласної організації політичної партії "Наша Україна", кандидат у народні депутати Петро Станко. Він стурбований рішенням комітету Верховної ради з питань ПЕК схвалити будівництво двох блоків Хмельницької АЕС, і запевняє, що найближча до Закарпаття Хмельницька Атомна електростанція може повторити долю ЧАЕС.

 

"Це будівництво суперечить чинному законодавству і волі громадян, які категорично висловилася проти добудови, зібраними письмовими волевиявленнями", – нагадує Петро Станко про тисячі зібраних підписних листів на Закарпатті.
Представник "Нашої України" зазначив, що "однозначно підтримає оскарження рішення у суді керівника Рівненського обласного виборчого штабу об’єднання "Наша Україна", кандидата у народні депутати Світлани Ніколіної".
Також, Петро Станко додає, що народним депутатам варто було б згадати й про "альтернативні джерела енергії – геотермальну, сонячну, вітрову. На його тверде переконання, - безпека нас і наших дітей має бути основою для прийняття таких важливих рішень.

Довідково:
5 вересня комітет ВР з питань ПЕК схвалив будівництво 3-го і 4-го блоків Хмельницької АЕС. Вартість проекту оцінюється в 40 млрд грн, з яких 80% буде залучено за рахунок кредиту РФ, а 20% - за рахунок надбавки на тариф електроенергії.


 

10 вересня 2012р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів