Британський токсиколог: Ющенка могли отруїти хлором

В інтерв'ю Українській службі Бі-Бі-Сі британський токсиколог лікарні Святої Марії Джон Генрі в Лондоні припустив, що причиною отруєння Віктора Ющенка міг бути діоксин - хімічна речовина, що містить хлор.

 

"Це перше, що спало мені на думку, коли я побачив його фотографію", - зазначив пан Генрі.

Британський токсиколог зазначив, що інших, зокрема будь-яких медичних, свідчень на підтвердження свого припущення він не ма?, а відтак наразі можна казати лише про одну з версій.

Джон Генрі в інтерв'ю Бі-Бі-Сі відкинув заперечення інших експертів, які піддають сумніву можливість використання діоксину в якості отрути.

Зокрема, британське наукове видання "nature.com" циту? італійського експерта Марчелло Лотті, який твердить, що діоксин не ма? сильної токсичності, а відтак, потрібно спожити кілограми отру?ної їжі протягом декількох днів, щоби на обличчі людини з'явилися "хлорні" прищі.

Втім, британський токсиколог в інтерв'ю Бі-Бі-Сі наголосив, що для цього зовсім не треба споживати по три отру?них бутерброди з шинкою щодня, бо "в разі прийняття діоксину в концентрованому вигляді, це швидче і легше спричинить отру?ння."

 

25 листопада 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів