Майдан: четверта ніч багатотисячного протесту

Незважаючи на те, що ніч із середи на четвер є найхолоднішою цього тижня, в Києві тисячі людей не припиняють акції протесту проти фальсифікацій на виборах.

 

Кореспондент Бі-Бі-Сі каже, що мітинг підтримки Віктора Ющенка з піснями і спорадичним скандуванням трива? і вночі.

Учасники акції по черзі гріються в автобусах, які стоять на Хрещатику. За словами нашого кореспондента, прихильники Віктора Ющенка налагодили охорону наметового містечка і мітингу на Майдані Незалежності від можливих провокаторів.

Вони кажуть, що готові вести акцію доти, доки Віктора Ющенка не визнають законнообраним президентом.

Ряди наметів тягнуться вздовж цілого Хрещатика. В наметовому містечку впада? в око дисциплінованість. Учасники акції самі розчищають сніг і прибирають сміття. Працюють польові кухні.

У стихійних проявах солідарності мешканці центрального Ки?ва зносять до наметового містечка їжу і ковдри.

Увечері на Майдані відбувся концерт, пролунали кілька залпів салюту. Співачка Руслана, яка перемогла на цьогорічному конкурсі ?вробачення, оголосила про початок голодування на знак протесту проти фальшування виборів.

Кілька тисяч прихильників Віктора Ющенка провели ніч під адміністраці?ю президента, яку охороняють загони міліції особливого призначення.

Якщо в першу ніч протистояння демонстрантів і спецназу його чисельність складала 600-800 людей, то наш кореспондент бачив у ніч на четвер принаймні 2000 ОМОНівців.

[i] Підготовлено за матеріалами української служби радіо "Бі-Бі-Сі" [/i]

 

25 листопада 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів