Продаж автомобіля відтепер не оподатковується

Вступили в силу нові правила

 

Із 1 січня набули чинності нові положення Податкового кодексу щодо оподаткування доходів із продажу транспортних засобів.
Із 1 січня 2013 року набули чинності положення Податкового кодексу щодо оподаткування доходів від продажу автомобілів, мотоциклів, мопедів.

Положення передбачають скасування податку від продажу або обміну одного автомобіля й введення 5% податку на доходи від продажу або обміну двох і більше автомобілів.

Згідно з повідомленням прес-служби Державної податкової служби України в Києві, під дію цієї норми закону також підпадають операції з продажу й обміну мотоциклів і мопедів.

Раніше, нагадали в податковій, дохід від продажу або обміну одного автомобіля (мотоцикла або мопеда) оподатковували зі ставкою 1%.

Нагадаємо, в Україні стартувала кампанія з декларування доходів, декларації про доходи прийматимуть аж до 1 травня 2013 року.

На 1 липня 2012 року до органів ДПСУ декларації про майновий стан і доходи, отримані 2011-го, подали 624,6 тис. громадян України.

Загальна сума задекларованого громадянами доходу становила 36,6 млрд грн. Із відкриттям Центру сертифікації ключів електронного підпису, який почав роботу в травні 2012 року, з’явилася можливість подавати декларації в електронному вигляді.

УНІАН

 

05 січня 2013р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів