Протягом грудня на Закарпатті усунуто фінансових порушень на понад 1 млн.грн.

притягнуто до адміністративної відповідальності 724 посадові особи

 

За 2012 рік фахівці Закарпатської Держфінінспекції виявили фінансових порушень на 37,2 млн. грн. та забезпечили усунення порушень, які призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму майже 19 млн. грн. Зокрема, забезпечено надходження фінансових ресурсів на 7 млн. грн., відшкодовано та поновлено втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму 11,6 млн. грн.
Тільки протягом грудня минулого року усунуто фінансових порушень на 1,17 млн. грн. Так, спеціалісти відділу інспектування в соціальній сфері та культурі протягом грудня 2012 року забезпечили відшкодування фінансових порушень, що призвели до втрат на загальну суму 172,83 тис. грн. Зокрема, за результатами ревізії фінансово-господарської діяльності Української алергологічної лікарні забезпечено усунення порушень на загальну суму 56,43 тис. грн. А це й незаконні виплати заробітної плати у сумі 26,24 тис. грн., покриття витрат спеціального фонду коштами загального фонду на 13,99 тис. грн. тощо.
Виявлено і відшкодовано також: незаконні виплати пільг, компенсації та допомоги на 34,33 тис. грн. в управлінні праці та соціального захисту населення Берегівської міської ради; незаконні витрати, пов’язані із завищенням обсягів ремонтно-будівельних робіт, у відділі охорони здоров’я однієї з районних держадміністрацій склали 12,54 тис. грн.; в управлінні праці та соціального захисту незаконні виплати піль, субсидій і компенсацій окреслили суму 23,81 тис. грн.; незаконні нарахування зарплати на суму 14,62 тис. грн., виявлені в одному із соціальних закладів Мукачева.
Відділ інспектування органів державний влади у свій актив за минулорічний грудень вписав усунення фінансових порушень на загальну суму 178,78 тис. грн. з них 66,64 тис. грн. усунуто фінансовим управлінням Ужгородської райдержадміністрації за придбані в одного з акціонерних товариств земельні ділянки. Міськрадою одного з райцентрів відшкодовано покупцями 23,09 тис. грн. до бюджету за несплачені суми по укладених договорах купівлі-продажу. В міськраді іншого райцентру доплачено орендну плату за землю на 16,79 тис. грн. Також виявлялися порушення із зайвим списанням палива, незаконним завищенням заробітної плати, завищення вартості робіт тощо. Зокрема, у відділі освіти однієї з райдержадміністрацій усунуто завищення по оплаті праці на суму 34,0 тис. грн. та відповідних нарахувань до фондів на 12,1 тис. грн.
Фахівці Мукачівської об’єднаної фінансової інспекції у результаті перевірок виявили незаконні витрати коштів субвенції, виділеної з державного бюджету для надання пільг та житлових субсидій у Воловецькому та Мукачівському районах на суму 90,0 тис. грн. та забезпечили їх відшкодування. Також у грудні відшкодовано незаконні витрати по кількох філіях "Закарпатського облавтодору" на суму 44,77 тис. грн. Окрім того, забезпечено відшкодування по одному з навчальних закладів Берегова на 23,2 тис. грн. та одній із сільрад Воловецького району на 51,1 тис. грн.
Протягом 2012 року Держфінінспекція в Закарпатській області передала до правоохоронних органів 97 матеріалів ревізій, притягнуто до адміністративної відповідальності 724 посадові особи та у 151 випадку до порушників фінансово-бюджетної дисципліни застосовано фінансові санкції.
Прес-служба Держфінінспекції в Закарпатській області

 

11 січня 2013р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів