Євросоюз "почув вибір українського народу"?

Що це саме так, а не інакше, заявив сьогодні єврокомісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле.

 

...Європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле констатує, що Європейський Союз "почув вибір українського народу".

Виступаючи у вівторок у Європейському парламенті в рамках обговорення українського питання на пленарній сесії, європейський комісар зазначив, що масивна підтримка європейської інтеграції, яку показали українські громадяни за останні кілька тижнів, "дає підстави вважати, що більша частина населення зробила свій вибір щодо того, куди має йти Україна, і що українці налаштовані захищати свій вибір, мирно реалізуючи свої цивільні права, свої свободи зборів і вирази".

"Їх вибір був почутий. Я вірю, що Україна і ЄС тісно пов’язані - безпрецедентний за своєю глибиною, широтою і силі і не тільки буквою, а й духом цієї Угоди, яке може бути варто мільйон разів більше, ніж простий розчерк пера. Я захоплююся любов’ю українського народу до свободи і зрілості її європейського духу. Вони не шукають компенсації Європейського Союзу, але шансу жити за європейськими цінностями", - сказав Фюле.

 

10 грудня 2013р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів