ТОП 15-ть найкращих проектів Мукачівської єпархії 2013 року!

2013 рік надовго залишиться в нашій пам’яті. В цьому році в Мукачівській єпархії з благословення архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора в життя було впроваджено і реалізовано багато цікавих, інноваційних проектів.

 

Пропонуємо Вашій увазі рейтинг ТОП 15-ть найкращих і найпотужніших єпархіальних проектів року, що минає.

1. Церковно-медичний семінар: "Святитель-хірург Лука Войно-Ясенецький: Церква і медицина" (Мукачівська єпархія, Управління охорони здоров’я Закарпатської ОДА, Духовно-медичний центр "Покров").

2. Духовно-просвітницький проект ""Цілюще слово" (Мукачівська Православна єпархія, Закарпатська організація Національної спілки письменників України при підтримці Відділу культури Закарпатської ОДА).

3. Духовно-місіонерські читання на честь 1150-річчя приходу святих Кирила і Мефодія на Моравські землі (с. Станово, Мукачівського району).

4. Перша Єпархіальна спартакіада між молодіжними братствами (м. Мукачево).

5. 100-річчя з дня народження, духівника Мукачівського Свято-Миколаївського монастиря, Предстоятеля Православної Церкви в Чеських землях і Словакії, Митрополита Дорофея (в миру Димитрія Георгієвича Філіпа) (20.10.1913-30.12.1999).

6. Висадка дерев молодіжними братствами єпархії (м. Свалява).

7. Цикл телепрограм ЗОДТРК "Тиса1" про архідиякона Михайла Потапова, протодиякона Василія Садіварія, протоієрея Василія Самоша та протоієрея Миколая Логойду.

8. Хроніко-документальна стрічка "Поселені у серце небеса" (Диплом в номінації "За актуальність теми" на ХІ Міжнародному фестивалі православного кіно "Покров").

9. "Зимова казка" (Благодійна акція для дітей з обмеженими можливостями МСРЦ "Дорога життя", с. Новоселиця Перечинський район).

10. Міжнародний інтегрований фізкультурно-мистецький фестиваль "Зірки досяжні" (Волонтерська підтримка фестивалю для людей з обмеженими можливостями з Угорщини, Словаччини, Польщі).

11. Всеукраїнський оздоровчо-реабілітацій табір "Повір у себе" (Волонтерська підтримка щорічного табору для інвалідів-візочників з України).

12. Фестиваль вертепів і коляд "Коляда 2013" (м. Іршава).

13. "Ужгород Православний" (Щотижневий туристичний проект "Відкриті екскурсії Ужгородом").

14. Перше "online" відео-Богослужіння (Ужгородське УВП № 9).

15. "Хліб від Миколая". Благодійна акція: безкоштовна роздача монастирського хліба по лікарнях столиці Закарпаття від Ужгородського Свято-Воскресенського чоловічого монастиря.


Написав протоієрей Олександр Монич, m-eparchy.org.ua

 

24 грудня 2013р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів