Закарпатцям для довготривалого перебування в Росії потрібно шукати "поважну причину"

З 1 січня 2014 року іноземці, які приїхали до Росії без візи, дозволу на роботу або інших документів, не можуть перебувати в країні більше 90 днів протягом півроку.

 

Відповідні зміни до Законів "Про порядок виїзду і в’їзду в Російську Федерацію" та "Про правове становище іноземних громадян у Російській Федерації" підписав президент РФ Володимир Путін.

Текст документа опублікувала "Российская газета".

Відповідно до закону, іноземці, які приїхали до Росії без візи (жителі країн СНД) і у яких немає дозволу на роботу, патенту або інших дозвільних документів, зможуть перебувати в країні не більше 90 днів протягом півроку.

Продовжити термін перебування можна тільки "з поважної причини", наприклад, якщо іноземець потрапив до лікарні, пояснили у Федеральній міграційній службі. Якщо ж іноземний громадянин затримається довше, ніж на 90 днів, без поважної причини, то не зможе в’їхати до Росії в найближчі три роки.

Керівник ФМС Костянтин Ромодановський заявив, що зміни в законодавстві повинні перешкоджати "хитрощам" іноземців, які приїжджають до Росії, працюють 90 днів, після чого їдуть на день, а потім знову повертаються в країну без будь-яких дозвільних документів.

Преса України

 

02 січня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів