Ужгородський глядач вподобав виставу житомирських акторів

Вчора в Ужгороді музичною комедією «За двома зайцями» (за М.Старицьким) в облмуздрамтеатрі розпочалися гастролі Житомирського академічного музично-драматичного театру ім. І. Кочерги.

 

Цю виставу у своєму репертуарі має чи не кожен театр, але, звісно, у власній постановці. Житомирську версію поставив народний артист України Г. Артеменко, а музика заслуженого діяча мистецтв України О.Стецюка.  Житомиряни додали свою родзинку – актори час від часу не говорили, а співали. Мінімум декорацій, гарні костюми, цікава гра окремих акторів - ужгородському глядачу сподобалося.

Сьогодні о 13.00 гості ставлять феєричну і яскраву казка «Аладін», на яку після прем»єри вдома, маленький глядач ходив опісля ще по 4-5 разів. А вже о 18.30 запрошують на виставу «Забути Герострата» за п»єсою відомого російського драматурга Григорія Горіна, яку поставив артист і режисер театру Петро Авраменко (до речі, зіграв роль Голохвастова у «За двома зайцями»). Художній керівник театру, режисер Наталія Тімошкіна повідомила журналістам, що вистава на тему дня, тому сподіваються на реакцію.

І ще кілька цікавих фактів про театр із Житомира. 21 березня храм Мельпомени святкуватиме 70-річчя. За минулий рік зіграли 280 вистав, щороку ставлять по 5-6 прем»єр. Грають вистави щоденно, крім неділі і понеділка. Одна вистава обходиться у 14 - 50 тисяч, каже генеральний директор театру Наталія Ростова. Театр не боїться експериментувати – мають театральну вітальню (щоразу знайомлять глядача із акторами чи творчою подружньою парою, вчать театральному мистецтву дітей), залучають до гри у спектаклях глядача, як це було театрі – кафе, в якому під час вистави глядач сидів за столиками (моновистава «Жінка в стилі джаз»). В Ужгород із гастролями приїжджали торік у лютому. Кажуть, ужгородський глядач їм подобається.

 

Оксана Штефаньо для uzhgorod.in Фото автора

 

12 лютого 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів