Час працює проти вас, Путін діє швидко - Саакашвілі

Аби зупинити сепаратизм в Криму Україна має проводити негайні реформи. Про це на зустрічі із журналістами розповів екс-президент Грузії Михаіл Саакашвілі

 

"Путін діє по готовому сценарію, який він робив в Південній Осетії, Абхазії, Придністров'ї. Він просто витягнув цей сценарій і таке враження, що готувався до того, що зараз є в Україні. В нього ж рецепт один — хаос в Києві, чим довше — тим краще, щоб українські політики посперечались одне з одним і таким чином показали, що в Україні не може бути організованої демократії. По-друге, сепаратизм в Криму. Такі в нього є дві заготовки. Тому треба швидко домовитись в Києві, почати реформи і сказати кримчанам: хочете жити в нормальній реформованій країні чи в путінській корумпованій кримінальній Росії. Думаю, відповідь буде чіткою. Але реформи треба робити швидко, бо час працює проти вас. Путін діє швидко", - відзначив Саакашвілі.

При тому Михаіл нагадав, що схожа ситуація із введенням військ на територію Криму була і в Грузії.

"Але Грузія — багатонаціональна країна. Проблеми Абхазії і Південної Осетії в нас виникли на початку 90-их. Тоді ще й Грузія була країною, яка не відбулася. Те, що всі бачили у 2008 році — це вже була ситуація, яка повністю вийшла з-під контролю. Росія намагалася помутити воду у нас ще після революції троянд. Але оскільки ми робили швидкі реформи ті регіони досить швидко інтегрувались в Грузію. Росія в Криму ще на початку всього процесу. Якщо швидко почати робити реформи і люди їх відчують — вони самі зроблять вибір на вашу користь. Що краще жити в корумповано-олігархічній країні путінської моделі чи в сучасному Євросоюзі? Звичайно, всі захочуть жити по-людськи. Європа і Америка теж має гавкнути на Росію, щоб та зупинилась", - вважає колишній грузинський президент.

 

01 березня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів