Психологи про Януковича: поводиться як виконавець чиїхось наказів

Столичний психолог Валентина Домська погодилася проаналізувати поведінку екс-президента Віктора Януковича під час його звернення 11 березня.

 

"На зустріч з журналістам Янукович спізнився на 10 хвилин, - зауважує Домська. - З текстом промови погано знайомий, бо читає її, майже не відводячи очей. Навіть інформацію про власне самопочуття зачитує з листка. Людина перебуває під тиском, зв'язана по руках і ногах. Навіть про окуляри згадує тільки через хвилину після початку промови".

За словами психолога, хвилювання колишнього президента видає потанцьовування на місці, рух корпусом вправо-вліво і тремтіння у ліктях.

"Перед виступом Янукович витримує паузу на 10 секунд. Очима бігає по залу, важко ковтає. Видно, що щось пішло не за планом. Він говорить не те, що планував сказати раніше. Виглядає змарніло, як людина, що пережила кілька нервових зривів за тиждень. Обличчя підпухло, з'явилися мішки під очима. Янукович сидить на антидепресантах".

Психолог зауважила, що під час виступу політик нервував. Його видавали напружені ніздрі та губи.

"У Януковича напружені ніздрі. Дихає важко. Переживає такий стрес, що раз за разом облизує губи. Більш за все у цей момент в нього піднялася температура і посилилося потовиділення. Кілька разів повторює, що живий. Так роблять люди, що бояться за своє життя. Бігає очима по залу – небезпеки чекає звідусіль".

Янукович поводиться як загіпнотизований.

"Починає промову з прокашлювання. Так як правило роблять люди, які не готові казати правду або мають що приховувати, - розказує Валентина Іванівна. - Разом з владою він втратив сенс життя. Бо для такого типу чоловіка влада – це повітря. В очах бачу страх і відчай. Шкодує, що все втратив, але продовжує займатися самонавіюванням. Видно, що має покровителя, який йому внушив, що владу можна повернути. Поводиться як виконавець чиїхось наказів. Іде від трибуни згорблений і сутулий, але з почуттям виконаного обов'язку. Вже нема тієї впевненості та знахабнілості, яку він випромінював під час підписання угоди з опозицією та останньої прес-конференції у лютому".

 

11 березня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів