Лунченко «відлюструвався» на прес-конференції

Під час сьогоднішньої прес-конференції голова Закарпатської ОДА Валерій Лунченко представив кандидатів на посади своїх заступників – Олег Куцин, представник ВО «Свобода», Михайло Рівіс, заступник Хустського міського голови та заступник голови облради Андрій Сербайло.

 

Про своє представлення в якості керівника області, він сказав: «Представляти мене ніхто з чиновників зі столиці не приїде не тому, що ніхто не захотів, а тому, що зараз не час витрачати гроші на перельоти». 

Про своє призначення Валерій Лунченко прокоментував: "У мене була з Арсенієм Яценюком коротка, але чітка розмова. Мені надійшла від нього пропозиція очолити Закарпатську ОДА і я просто не став з ним сперечатися, а просто погодився на цю посаду. Сам я цього не ініціював, бо вважав, що це компетенція виключно прем’єр-міністра та президента України".

Щодо заступників, В. Лунченко сказав: "Я представив їх для того, щоб люди дали їм оцінку. Ми змушені до цієї оцінки прислухатися. Але оцінку можна давати за результатами роботи".

"Багато хто хотів би, щоб за один день все змінилося, щоб за один день звільнили всіх, хто був причетний до попередньої влади. Перше, що я зробив на цій посаді – зустрівся з громадськістю. Великою ціною нам дісталися здобутки, повалення режиму, проти якого ми боролися. Тому мусимо виправдати довіру людей", - каже В. Лунченко. Він також закликав прислухатися до думки громадськості, активістів та нагадав, що майже весь час провів в епіцентрі подій на Майдані у Києві.

Що стосується формування ланки керівників у районах, то Кабмін дав на це два тижні, - повідомив під час на прес-конференції очільник Закарпаття Валерій Лунченко. До кінця тижня будуть розглядатися кандидатури. Також Лунченко розповів, що до нього надходять звернення з районів щодо певних осіб, однак кожна група пропонує своїх і заперечує всіх інших.  

Новий голова Закарпатської ОДА Валерій Лунченко по дорозі на роботу (доїжджаючи з Хуста) зустрів 3 пости ДАІ та висловив обурення з цього приводу на прес-конференції сьогодні в Ужгороді.  

«Поки їхав з Хуста, зустрів 3 пости ДАІ на дорозі. Нічого не змінилося! А прикро, бо я це ставив одним з пріоритетів, щоб люди відчули, що змінилася система», - каже В. Лунченко. Він також повідомив, що говорив про це з в.о. начальника УМВС України в Закарпатській області В. Турдаєм. Інспектори ДАІ, за словами керівника краю, за звичкою «ховалися у кущах». «Поки маю необхідність доїжджати до Ужгорода з свого рідного міста», - повідомив Лунченко.

Також Лунченко зізнався, хто його мама за національністю. "Моя мама - угорка", - повідомив новий голова ОДА, відповідаючи на питання, як він ставиться до потреб нацменшин краю і що робить для того, щоб в області не склалася  ситуація, схожа на ту, що в Криму. "Багатонаціональне Закарпаття повинно показувати приклад для таких регіонів як Крим. У Криму є потужний агресор. Я мав зустріч з представниками посольств і наступного тижня буде ще одна зустріч, з них ніхто не посягає на територію Закарпаття,як це відбувається у Криму і на сході України. Ми докладемо усіх зусиль, щоб не дати розхитати ситуацію на культурному рівні". 

Ще під час прес-конференції Валерій Лунченко заявив: «Люди, які входять в люстраційні комітети, мають пройти особисту люстрацію. Не можуть люди з темним минулим проводити люстрацію».

На запитання журналістів щодо того, чи визнає губернатор люстраційний комітет, який засідав сьогодні, Валерій Лунченко сказав: «У правовому полі я не можу визнати люстраційний комітет. У плані ж людських відносин і ситуації, яка склалася в Україні, я його визнаю. Але що робити з іншими люстрацій ними комітетами? Треба розробити статут, прийти в юстицію, зареєструвати, нехай бодай якесь правове підкріплення. І нехай члени комітету пройдуть хоча б моральний контроль», - вважає голова ОДА. 

Ужгород.net

 

 

11 березня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів