Екс-губернатор Закарпаття: «Національна гвардія» - це зіпсута цукерка в новій обгортці (оновлено)

Екс-губернатор Закарпаття: «Національна гвардія» - це зіпсута цукерка в новій обгортці

 

Народний депутат від "Батьківщини", екс-губернатор Закарпаття Геннадій Москаль вважає, що прийняття нового закону "Про Національну гвардію" нічого не змінює в органах внутрішніх справ.

Про це нардеп у кулуарах Верховної Ради розповів кореспонденту iPress.ua. "Подивіться законопроект, нічого нового там немає і я не знаю, чого з таким патріотизмом це сьогодні сприймається. Це ті ж внутрішні війська, та ж "зіпсута цукерка в новій обгортці!", - сказав він.

 Москаль додав, що поки що невідомо з яких джерел і яким чином гвардія буде забезпечуватись фінансуванням.

 "В прийнятому законі не прописано забезпечення гвардійців достойною зарплатою та житлом", - наголосив депутат.

За його словами, суть цього закону полягає лиш в одному - слово "внутрішні війська" замінили новим - "національна гвардія".

"Це зміна вивіски. Адже бренд ВВ себе скомпрометував, вичерпав та остаточно нашкодив іміджу армії. Ще з радянських часів бійців внутрішніх військ використовували у ролі загороджувальної сили. Саме вони проводили в Україні репресії та вбивали людей. Цей негатив треба було перекреслити, що Рада успішно сьогодні зробила. Проте, крім назви, все залишилось у тому ж вигляді, як і було", - заявив політик.

Згідно з ухваленим законом Національна гвардія й надалі перебуватиме в системі МВС. Крім того, її лави поповнюватимуться контрактниками та строковиками.

"Я не розумію, чого всі так радіють цьому закону. Адже туди не линуть усі герої з Майдану. Рано чи пізно Авакова запитають про відповідальність тих беркутівців, які вбивали та калічили людей під час революції. На що він відповість: Беркут ліквідовано, відповідно, - нікого судити. Це ж саме стосується усіх підозрюваних з внутрішніх військ. Таким чином, скасувавши старі військові формування, не треба нікого судити та карати. Отож "Національна гвардія" до злочинів перед своїми громадянами не причетна і на цьому поставлять жирну крапку", - розповів Москаль.

Зокрема, наголосив нардеп, на реформування армії в бюджеті коштів немає, тому й очікувати змін найближчим часом не варто.

Нагадаємо, у мирний час гвардійці виконуватимуть правоохоронні функції. Крім того, до Національної гвардії не можуть бути зачислені особи, які мають не погашену судимість та притягалися до відповідальності за вчинення корупційних правопорушень.

Ужгород.net

 

13 березня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів