Голова Закарпатської ОДА відкрито обговорив з громадою кандидатури голів РДА

Сьогодні, 20 березня, під стінами Закарпатської обласної державної адміністрації зібралися громадські активісти кількох районів області та обговорили з керівником краю запропоновані кандидатури на посади голів районних держадміністрацій.

 

Серед делегатів від громадськості були представники Тячівського, Хустського, Рахівського, Виноградівського, Міжгірського, Воловецького районів. Підтримали приїжджих і активісти Ужгородського Євромайдану.

Після короткої зустрічі з делегатами від районів у своєму кабінеті, Валерій Лунченко вийшов на Площу Народну до людей та поспілкувався з ними.

Голова ОДА відзначив, що задоволений активністю громадян і вітає конструктивні пропозиції. Так, на сьогодні досягнуто домовленостей в кількох районах області: Рахівському, де громада дійшла згоди по кандидатурі Івана Сурмачевського; Берегівському - там підтримують Іштвана Петрушку; керувати Міжгірщиною дозволили Андрієві Шекеті; Іршавщину, вірогідніше, очолить Владислав Романець, оскільки на його користь зняв свою кандидатуру В’ячеслав Свичкар.

Досі спірним залишається питання з призначенням голови РДА Тячівського району, оскільки там не можуть дійти згоди два кандидати – Петро Голубка і Василь Мейсарош. Валерій Лунченко закликав їх обох сісти за стіл переговорів, заручитися підтримкою громади і визначитися, хто більш достойний взяти на себе відповідальність за район.         

Гучну дискусію і суперечку серед присутніх викликала кандидатура на голову Виноградівського району. Активісти не бажають бачити на високій посаді представника колишньої правлячої партії, тому виступають проти Михайла Кочіша. Однак і його конкурент, представник “Фронту Змін” Віталій Любка, вагається щодо згоди очолити район, тому питання залишається відкритим.  

Валерій Лунченко закликав громадян не зволікати з погодженням рішень щодо кандидатів, адже економічна ситуація в країні складна і район не можна на довгий час залишати без керівника. Керманич краю зазначає: вже четвертий день поспіль відбуваються затримки виплат по захищеним статтям. Крім того, показник виконання бюджету по області опустився нижче рівня 60% , а це, окрім іншого, є результатом відсутності господарів у районах. Тому щонайпізніше у понеділок повинні бути озвучені остаточні прізвища голів РДА. Якщо діалогу не відбудеться серед представників громади і кандидатами на місцях, вольове рішення Валерій Лунченко прийматиме самостійно.

“Повірте, ми не знайдемо кандидатуру, яка задовольнить абсолютно усіх. Але треба розуміти, що безпосередня відповідальність за кандидата, який буде узгоджений, і за край в цілому лежить персонально на голові обласної адміністрації”, - зазначив Валерій Лунченко.

Мітингарі схвально відгукнулися про намагання влади знайти компроміс із громадою. “Це вперше, можна казати в Закарпатті, що влада вийшла до людей, висунула різні пропозиції від різних верств населення – і нехай люди бачать голів РДА. Зараз іде процес обговорення кандидатур і за тиждень-два будуть прийняті рішення”, - сказав, звертаючись до людей, активіст Іван Куцина.

 

Прес-центр ОДА

 

20 березня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів