Крим можна було вберегти, якби влада діяла рішуче і своєчасно - Кучма

Крим міг залишитися українським, впевнений Леонід Кучма, якби влада була рішучішою та діяла одразу, а не чекала повної окупації півострова.

 

«Не треба  з наших військових робити заложників, бо де-факто Крим  уже Росії і в якому стані перебувають наші військові - добре знаємо. В України була можливість зберегти Крим, якщо б своєчасно реагували на ті події, які відбувалися в Криму, починаючи з захоплення ВР Криму і уряду, там всі відмовилися. Росіяни сказали, що це не їхні військові, кримчани сказали, що теж не їхні. Про референдум взагалі мови не було. Хто там був? Терористи? Треба було і діяти відповідно до цього», - каже президент України (1994-2005рр) Леонід Кучма.

Нині ж треба вивести українських військових та їхні родини з Криму. З такою заявою Леонід Кучма та Леонід Кравчук звернулися сьогодні до голови Верховної Ради Олександра Турчинова. «Не треба  з наших військових робити заложників, бо де-факто Крим  уже Росії і в якому стані знаходяться наші військові добре знаємо. Тож що залишити, щоб у полон потрапити чи відкривати там партизанську війну, чи з честю вивести за підтримки міжнародних спостерігачів всі наші військові частини  з усією амуніцією до України, щоб вони залишилися боєздатними», - каже Леонід Кучма.

Федералізація, яку нав’язує Росія, для України не прийнятна. Децентралізація влади та збільшення повноважень на місцях  – має заспокоїти регіони. Ці кроки здатні виправити вже зроблені помилки.    «Я б хотів, щоб ми загадали 2008 рік, Бухарест, саміт НАТО і що тоді Путін сказав, що він практично не знає, що таке держава Україна. Вони чітко уявляють зробити в Україні конфедерацію , щоб кожен регіон мав право заявити про себе, про референдум і сказати те, що сказав Крим сьогодні. Тому коли деякі регіонали говорять за росіян  - це не припустимо для України ,це треба присікати найбільш жорстким засобом, бо це  говорить не голос України, а іншої держави», - каже президент України (1994-2005рр) Леонід Кучма.

Кримський сценарій навряд повториться у східних областях країни, впевнений Леонід Кучма. Нинішній владі, щоб зберегти цілісність країни треба не на словах, а на ділі виводити країну з економічної та промислової кризи. «Те, що багато нароблено дурниць за цей час, сумнівів не має ні в тих, хто прийшов до влади, ні тих, хто в опозиції. Ці, хто прийшли до влади, не прислухалися на цей час , що треба робити було технічний уряд професіоналів, а не партійний уряд», - каже Леонід Кучма.

Заяви РНБО про введення віз до Росії  Леонід Кучма категорично засудив. Адже такі дії розпалять нову хвилю обурення. «Робити візовий режим – це дурниці. Ми робимо спроби домовитися з Європою про безвізовий режим, а візи з Росією, наш той захід, де живуть прикордонні області, на вилах винесуть владу в Києві. Треба зупинитись від таких заяв», - вважає президент України (1994-2005рр). Україна,як і більшість країн світу не визнають результати кримського референдуму. Чи зможе наша держава повернути втрачений півострів,який де-юре належить Росії, але де-факто ще з Україною, Леонід Кучма відповідає філософськи. «Сьогодні один Бог знає, як далі буде розвиватися ситуація, і Путін. А більше ніхто. Ми маємо зрозуміти, що Росія звідти не піде просто так», - сказав Леонід Кучма fakty.ictv.ua.

Ужгород.нет

 

 

21 березня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів