Сьогодні безнадійно похована наша євроінтеграція - політолог

Росії вигідне підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС в тому вигляді, в якому вона була підписана сьогодні. Так прокоментував сьогодні відомий політолог Костянтин Бондаренко.

 

"Насправді Росія мала би аплодувати цьому підписанню, бо це підписання означає тільки одне - сьогодні похована наша євроінтеграція. Похована безнадійно, тому що до політичної частини угоди з ЄС не прописано перспективи членства України в ЄС. Ми погодилися на той варіант Європи, який цього не передбачає", - сказав він.

Бондаренко зауважив, що політична частина Угоди мала бути переглянута. "Якщо ми переглядаємо економічну частину, то треба було переглядати і політичну частину. Бо реально, коли в преамбулу вписується тільки те, що ЄС визнає за нами європейську ідентичність, але в той же час не говорить про європейську перспективу і те, що ми можемо хоча б через 20 чи 30 років претендувати на членство в Євросоюзі, то це багато про що говорить", - зазначив експерт.

Бондаренко підкреслив, що Угода має декларативний характер. "Ніхто ж не ставить під сумнів необхідність розвитку громадянського суспільства і розвиток демократичних інституцій. А це те, що міститься в політичні частині Угоди. Ми запроваджуємо в себе елементи європейської системи", - сказав він.

Політолог зауважив, що українські дипломати протягом 2005-2012 років говорили про необхідність перспективи членства України в ЄС. "Нам постійно говорили ні. Більше того, та сама Німеччина постійно говорила, що не готова нас визнавати європейською державою. Ледве погодилися, що ми є європейською країною. Реально це дуже низький рівень європейського визнання. Це визнання нас географічно європою, а не політично", - прокоментував експерт Gazeta.ua.

Нагадаємо, сьогодні прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк і глави держав і урядів 28 країн Європейського Союзу підписали політичну частину угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Ужгород.нет

 

21 березня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів