Ахметов обігнав Пінчука і Тимошенко серед олігархів СНД

Президент футбольного клуба "Шахтар" Ринат Ахметов названий найбільш впливовим представником ділової еліти України на пострадянському просторі.

 

Такі результати дослідження "Бізнес-еліта СНД" були проведені інтернет-виданням "ГазетаСНГ.ру" разом з журналом "?вразія Сьогодні".

Поряд з ним також названі депутати Верховної Ради України Віктор Пінчук, Григорій Суркис і Юлія Тимошенко.

Газета підкреслю?, що "в останні роки, у період розмежування національних економік, створення міждержавних і регіональних організацій стало зовсім очевидно, що саме економіка і великий бізнес визначають рівень міжнародних відносин".

"На економічні відносини в першу чергу впливають персоналії, що приводить у кінцевому рахунку до встановлення конкретних вза?мин між країнами. Від того, хто буде визначати рівень розвитку національних економік, багато в чому буде залежати і рівень політичних, і міждержавних вза?мин, і ступінь присутності російського капіталу в тих або інших країнах СНД, а також доля інтеграційних, регіональних і інших союзів", - стверджу? газета.

Ринат Ахметов був названий серед восьми найбільш впливових "олігархів" з оцінкою "найвищий ступінь впливи".

Суркис, Пінчук і Тимошенко були оцінені як "олігархи" з високим ступенем впливу. Серед "номінантів" на середній ступінь впливу представників України не було.

У списку бізнес-еліти СНД були названі 30 представників України, Грузії, Казахстану і Росії. Також було по одному представнику з ?зраїлю, Узбекистану і Киргизії.

Серед найбільш впливових олігархів СНД також були названі, зокрема, президент "Лукойлу" Вагіт Алекперов, президент "Трансн?фть" Семен Вайшток, екс-президент "Об'?днані машинобудівні заводи? (ОМЗ) міністр економіки Грузії Каха Бендукидзе, перший віце-президент "КазМунайГаза" Тимур Куліба?в (Казахстан), керівник РАО "?ЕС Росії" Анатолій Чубайс.

У ході дослідження були опитані 365 представників експертного співтовариства, політологи, журналісти, суспільні діячі Росії і країн СНД. У результатах дослідження були також враховані підсумки інтернет-опитування читачів.

 

17 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів