Гандбол нарешті повернувся в обласний центр Закарпаття

Витримавши перерву в три з половиною місяці, закарпатські любителі цієї гри нарешті дочекалися відновлення Суперліги. І їхні улюблениці їх не розчарували.

 

Минулими вихідними на «Карпати Арені» вони двічі розгромили перспективний миколаївський «РЕАЛ-МОШВСМ-НУК», змусивши забути про поразку в Києві та  повірити в нову міць двократних українських чемпіонок.

Негостинний розгром

Перший домашній поєдинок команда провела на майданчику «Карпати Арена», який розташований на території готелю-ранчо «Золота гора». І своїх уболівальників команда не підвела. З перших хвилин гри «карпатівки» не роздумуючи взяли ініціативу в свої руки й повели в рахунку – відкрила лік голам Дарина Кот, яка минулого тижня тільки повернулася з Ісландії, де захищала честь молодіжної збірної України. І хоч дівчата з Миколаєва намагалися скоротити відставання, проте голкіпер «карпатівок» Наталія Гайович зробила все, аби чемпіонки збільшували відрив у рахунку. Чим підопічні Бориса Петровського й користувалися. Так, вдалі атаки Уманець, Семаль і Кот дозволили команді йти від¬почивати після перших 30 хвилин із комфортним рахунком – 17:9 на свою користь. Щоправда, наприкінці першого тайму настрій ужгородкам трохи зіпсувало зіткнення Іванни Мигович із гравцем суперника Іриною Компанієць, внаслідок якого обидві були змушені покинути майданчик.

У другій половині гри «Карпати» не збавили обертів – Юлія Тарасова вміло реалізовувала семиметрові, Марина Лебедєва була швидша за захист «Реала», а Олена Уманець не тільки забила більше всіх (8 голів), а й уміло роздавала хороші передачі. Все це дозволило Борису Петровському випустити на майданчик «Карпати Арена» запасних молодих гравців – Тетяну Кільч, Дарину Руснак та Вероніку Лазарєву, яка дебютувала в складі українського чемпіона. До речі, юна Кільч змогла не просто гідно відіграти, а й закинула 3 голи в ворота гостей із Миколаєва. Також, на радість уболівальникам, змогла себе проявити в воротах Тетяна Сумарока. В підсумку – заслужена перемога «Карпат» із рахунком 38:16.

Суботнє повторення

У другому матчі ужгородські гандболістки також не підвели своїх шанувальників. Початок матчу був рівний – миколаївки першими відкрили рахунок. Проте надовго потуг суперниць не вистачило. «Реалу» бракувало травмованої Компанієць та креативності в атаці, через що ужгородки краще почувалися в захисті. А в штрафному майданчику гостей справжніми господарями виглядали Семаль, Кот і Ленінсь¬ка. Такі дії дозво¬лили «карпатівкам» знову вийти вперед та утримувати перевагу до кінця першого тайму – 17:11 на їхню користь. Другий тайм був повторенням першого поєдинку. Основний склад «Карпат» швидко зробив свою справу та дав можливість «потренуватися» на «Реалі» молоді. Кільч, Лєбєдєва та Цубина продовжували тероризувати оборону миколаївок, а ворота успішно захищала юна Тетяна Сумарока. Таким чином «карпатівки» виграли – 37:26.

Варто відзначити, що ці дві перемоги додали гарного настрою команді, а ось у турнірній таблиці нічого не змінили. Її й далі очолює львівська «Галичанка». «Карпати» продовжують перебувати на другій сходинці, відстаючи від своїх сусідів на 1 очко. Вже наступними вихідними на закарпатських гандболісток чекає новий іспит. 9 та 10 травня в Херсоні чемпіонки поміряються силами з «Дніпрянкою». Ця команда, хоч і втратила шанси на чемпіонство, проте нерви попсувати може. А загалом попереду в «Карпат» ще 6 матчів – три з «Дніпрянкою» та три з «Галичанкою». Тому вся боротьба в гандбольній Суперлізі ще попереду.

Дмитро ГОНЧАР, "Закарпатська правда"

 

03 травня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів