На Закарпатті чоловічий гандбол розвивається суто на ентузіазмі

На Закарпатті активно розвивається жіночий гандбол. Так, дівчата з ужгородського гандбольного клубу «Карпати» постійно тренуються, змагаються з суперницями з інших регіонів та навіть країн, адже є найсильнішою командою в Україні.

 

Однак окрім жіночого, в регіоні є також і чоловічий гандбол. Про перспективи та життя команди «Карпати», але вже чоловічої, дізналися журналісти Karpatnews, поспілкувавшись з її капітаном Анатолієм Костюхом.

Так, нещодавно в Ужгороді відбувся останній тур Західноукраїнської гандбольної ліги «Карпатська ліга» сезону 2013/2014. У підсумку - команда обласного центру посіла третю сходинку.

Анатолій, якою для гравців видалася остання гра, після якої ви стали призерами «Карпатської ліги»?

- Однозначно важкою.  «Спекотно» на майданчику було з перших хвилин. Але до гри ми готувалися наполегливо, тому на спортивному майданчику  хлопці проявили характер. Не можу сказати, що перемога була легкою. Ми не зіграні, і це однозначно ускладнювало гру. До прикладу, коли змагання тільки почалися, а це півроку тому, багато хто навіть не вірив, що наша команда дійде до кінця, оскільки в нас, на відміну від інших команд, немає постійних тренувань. Коли до нас у гості приїхали гравці сколівської політехніки, то у їх грі було видно професіоналізм, як і у нашої брегівської ветеранської гандбольної команди «Медве».

Чому команда не має змоги систематично тренуватися?

- Постійного фінансування в нас немає, ми аматорська команда. Гравці за власні кошти їздять на змагання, харчуються та оплачують житло. І нам б хотілося б, щоб  гандбол області був на такому ж рівні, як і жіночий. База вже є, а це початок.

Які перспективи чоловічого закарпатського гандболу?

- Чоловічі гандбольні клуби на Закарпатті діють, тренери працюють, хлопці час від часу тренуються. Тому хотілося б все ж таки, щоб ми були потрібні, затребувані. Тоді буде стимул робити щось далі. Адже потенціал є. От у нас в команді грає хлопець, який раніше виступав у румунській команді «Бая-Маре». Але він шукає саме професійний клуб. Ми ж поки не маємо змоги платити йому зарплатню. Врешті можна було б зробити навіть студентську команду, закупити інвентар, форму. Але на це потрібні кошти. Тож поки чоловічий гандбол розвивається суто на ентузіазмі.

karpatnews.in.ua

 

15 травня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів