Іршавчани вразили своїм талантом сонячну країну - Грецію

Греція – це дивовижний теплий і гостинний куточок світу, який залитий сонцем, оспіваний античними поетами і скульпторами.

 

Райські пейзажі магічних грецьких островів з дивовижними піщаними пляжами і кристально-чистим морем, казкове містечко Літохоро , біля підніжжя гори Олімп, саме тут нещодавно побували наші іршавчани на добросусідському II Міжнародному фестивалі-конкурсі народної творчості «Олімп збирає таланти» - 2014.

Представляли нашу країну славнозвісний дитячий фольклорний зразковий ансамбль «Кирниченька» керівник Едіта Канчій-Токар, яка приклала максимум зусиль для того, щоб учасники ансамблю мали можливість для творчого спілкування, ознайомлення із зразками національної культури мистецтва країн учасниць.

За підсумками конкурсу наші земляки отримали призові місця зокрема, 1 місце – Йосип Чава, дитячий зразковий фольклорний ансамбль «Кирниченька», 2 місце - Тернинко Поліна, Бокотей Анастасія, 3 місце - Звербель Маріанна, Андрій Мошкола, який до речі вперше брав участь у Міжнародному конкурсі.

Загалом наші виконавці отримали 5 медалей, 7 дипломів та кубок. Також диплом отримала наша художниця Антоніна Дурда, яка представляла прикладну творчість. Фестиваль проходив під відкритим небом в амфітеатрі, це - унікальна споруда для проведення різних масових заходів.

У фестивалі приймали участь творчі колективи різних країн, було надзвичайно багато глядачів, це – справжнє видовище не лише для тутешніх мешканців, але й для туристів. Наші учасники достойно представили Закарпаття, якнайкраще показали фольклор, культуру нашого краю та повернулися задоволені з хорошими враженнями та нагородами.

 

Іршавчани вразили своїм талантом сонячну країну - Грецію

Іршавчани вразили своїм талантом сонячну країну - Грецію

Іршавчани вразили своїм талантом сонячну країну - Грецію

Юлия Щока для Новини Закарпаття

 

26 липня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів