Ужгород може позбутися спортивних майданчиків для тенісу

Ужгородські тенісні корти ризикують перетворитися на багатоповерхівку. У приватну власність з аукціону їх віддали ще у 2008 році.

 

Саме через це тепер засоби впливу міської ради обмежені, повідомив в.о. мера Віктор Щадей.

Стурбований цим питанням депутат Олексій Кіндрат відповідно вніс запит, у якому попросив надати парку «Підзамок» статус пам’ятки історії місцевого значення 16-17 століття, що дало б можливість не забудовувати ті території і заборонило використовувати їх не за призначенням. До території пам’ятки окрім власне парку депутат запропонував включити тенісні корти, стадіон та басейн Спартак.

Справа у тім, що минулої сесії депутатами було прийнято рішення про зміну цільового призначення ділянки. А зараз, за словами депутата, вже є підрядники, які мають забудовувати цю територію.

«Там уже навіть почалися якісь дії, але колишній мер міста Еміль Попович сам став перед екскаватором і зупинив ті роботи», - розповів Олексій Кіндрат.

Він же додав, що справу слід вирішувати якнайшвидше, адже через місяць на місці кортів вже може залишитися один котлован.

Що суттєво, корти мають довгу і славну історію. Вони  були зведені ще 120 років тому за народні кошти. Мова йде ще про австро-угорське правління. З того часу ніхто не змінював їх цільового призначення. Молодь здобувала там значимі перемоги. Зокрема, саме там тренувався перший майстер спорту Радянського  Союзу на Закарпатті Й.Гагер.

Депутат Кіндрат разом з тим наголосив, що ніхто не полягає на приватну власність, люди просто хочуть зберегти корти у тому вигляді, у якому вони є. Об’єктам просто надасться статус, який не дозволить використовувати їх не за призначенням. Адже збудувати там чергову багатоповерхівку було б неправильно.

Пропозицію підтримали депутати Мандич, Румянцев, а депутат Ростислав Буланов додав, що у парку крім цих проблем є ще і проблема паркування на клумбах.  Було вирішено, отже, звернутися до ДАІ, аби вони звернули увагу на це питання. Крім того було дано доручення муніципальній поліції дослідити свої юридичні можливості у цьому питанні.

Тим не менше при голосуванні депутати так і не підтримали пропозиції. Натомість в.о. мера дав протокольне доручення земельному відділу, аби до наступної сесії розробили відповідний проект рішення про надання ділянці зазначеного вище статусу.

До слова, цим питанням днями зайнялася і прокуратура області. 

Заголовок

 

26 липня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів