«Випадкові» чиновники не мають керувати регіонами з Києва

Вчора, 6 серпня, Уряд  погодив проект «Закону про бюджетну децентралізацію». Це вже визначний крок до того, щоб влада була передана місцевій громаді, - вважає аналітик Шоні Делеган.

 

На думку експерта, реформу обов’язково треба проводити з об΄єднанням України: «наразі йде війна на Сході, а для того, щоб провести адміністративну децентралізацію, треба враховувати також політичну децентралізацію. Сьогодні регіони потребують реальну владу, яка в них і так є, але не легалізована. В іншому випадку реформа просто знищить країну».

 - Про політичну децентралізацію, до речі, на минулому тижні заявляв один із депутатів обласної ради Закарпаття, людина яка має реальний досвід в політиці – Іван Качур. А потім це питання було також обговорено на засіданні парторганізаторів «Партії розвитку на Закарпатті», які, зокрема, звернулися до всіх жителів регіону долучитися до напрацювань пропозицій щодо децентралізації на Закарпатті» - йдеться в повідомленні.

         Також експерт розповів про те, що сьогодні представники влади на місцях не можуть працювати належним чином, оскільки їх дії напряму зв’язані з діями президента та прем’єра. Це звісно тягне за собою те, що місцеві представники влади не можуть працювати на благо виборців. Якщо все ж таки буде прийнято правильне рішенні та закон ухвалять, тоді зменшиться й корупція, адже «випадкові» чиновники не будуть керувати регіонами з Києва.

«На мій погляд, найбільш сильний аргумент на користь необхідності децентралізації в Україні сьогодні - який переконає і такого скептика як я - це те, що існуюча централізована система влади в Україні повністю себе дискредитувала в зв'язку з постійними невдачами і проблемами протягом останніх десяти років, - констатував експерт.

- Розвиток та утримання інфраструктури, забудова територій та їх благоустрій, соціальна допомога, медицина, освіта, пасажирські перевезення та що одне з най значиміших – тарифи ЖКГ – будуть передані місцевим громадам. Це те, що реально діє вже роками в сучасних європейських країнах, - відмітив аналітик Шоні Делеган.

Юлія Давидова

 

07 серпня 2014р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів