Закарпатських дітей продовжують травити тютюном

Працівники Виноградівської міліції під час оперативно-профілактичних заходів «Літо-2014» перевіряють працівників торгівлі на наявність фактів продажу тютюнових виробів та алкогольних напитків неповнолітнім.

 

Нині, з огляду на літні канікули, багато дітей та підлітків перебувають без нагляду дорослих. Саме тому працівники сектору  кримінальної міліції у справах дітей приділяють посилену увагу торгівельним закладам, які торгують тютюновими виробами та алкоголем.

Так, нещодавно в одному з магазинів Виноградова ними було виявлено факт продажу тютюнових виробів неповнолітньому. Правоохоронці запримітили хлопчину, який вийшов з магазину з двома пачками сигарет «Мальборо». Зі слів 15-річного підлітка, сигарети йому продали в магазині за ціною 16 гривень 50 копійок за пачку. Хлопець зізнався, що одну пачку сигарет купив для себе, а другу для свого товариша-однолітка.

Відносно продавця працівники міліції склали адміністративний протокол за ч.2 ст. 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами), що тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до ста неоподаткованих мінімумів доходу громадян.

Правоохоронці звертаються до працівників торгівлі з проханням неухильно дотримуватись чинного законодавства і не продавати алкогольні, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби неповнолітнім. Адже кожен з нас відповідає за здорове майбутнє наших дітей.

 

Оксана Кобзаренко

Виноградівський РВ УМВС

 

13 серпня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів