Учасникам АТО почали давати землю

Земельні ділянки вже отримали понад 200 учасників АТО з 2,5 тис. військовослужбовців, які звернулися з відповідними заявами.

 

Про це повідомив на брифінгу директор департаменту землеустрою, використання та охорони земель Держземагентства Олександр Краснолуцький, інформує прес-служба КМУ.

"За оперативними даними Держземагентства, для отримання земельних ділянок звернулося 2,5 тис. учасників АТО, з яких більше тисячі - отримали дозволи на розроблення документації землеустрою, більше 200 чоловік - отримали землі для різних цілей", - сказав він.

За словами чиновника, виділення земельних ділянок для учасників АТО відбувається відповідно до чинного законодавства (Конституції України та ст. 118 Земельного кодексу України), "якщо громадянин досі не реалізував своє право на безоплатну приватизацію земельної ділянки".

Краснолуцький зазначив, що процедура надання дозволу на розроблення документації землеустрою відбувається швидше, якщо це стосується землі сільськогосподарського призначення державної власності, розпорядником якої є Держземагентство.

Якщо ж земля знаходиться у комунальній власності, то після написання заяви органи місцевого самоврядування у місячний термін приймають рішення про надання дозволу на розроблення документації землеустрою.

За словами Краснолуцького, в Україні на сьогодні є більше 3 млн га земель запасу. "Тобто, земель достатньо, щоб забезпечити цих громадян відповідними земельними ділянками", - сказав він, додавши, що вільних земель у Києві немає.

 

16 вересня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів