Відбулися довибори в Полтавській області

У неділю в виборчому окрузі № 151 відбувалися довибори народного депутата.

 

Довибори відбулися після того, як помер попередній депутат ?ван Четвериков від фракції Регіони України.

На довиборах виставлялися 18 кандидатів, серед яких кандидат від провладних сил Олексій Лелюк та кандидат, якого підтриму? Наша Україна, - Олександр Кулик.

Незалежні спостерігачі та групи громадського спротиву вже повідомляють про порушення під час голосування. Коаліція Свобода вибору заявила журналістами, що списки виборців по цьому округу були складені з порушеннями.

Активісти кампанії Пора та інших громадських організацій заявляють, що по цьому виборчому округу до дільниць надійшло багато заяв про голосування за місцем проживання не написаних від руки, а віддрукованих на комп'ютері і лише підписаних.

Згідно закону про вибори народних депутатів України, подібні заяви мають писатися від руки. Комітет виборців України також повідомив, що кількість попередньо віддрукованих заяв про голосування вдома становила близько 10 відсотків.

Громадський рух Чиста Україна твердить, що віддрукованих заяв - більшість серед заяв про голосування вдома.

Повідомля?ться про деякі випадки, коли в списках виборців були особи, що вже померли.

Надійшли деякі повідомлення про агітацію в день виборів та про те, що виборцям видавали пиво, якщо вони проголосують за певного кандидата.

За попередніми даними на середину дня, в голосуванні взяло участь більше половини виборців.

За офіційними результатами та реакці?ю Центрвиборчкому Бі-Бі-Сі стежте протягом дня в наших щогодинних випусках новин та на інтернеті.

 

21 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів