Понад 140 тячівців мобілізовано до війська України

Більше 50 тисяч бійців на сході країни відстоюють свободу й цілісність України, воюючи з сепаратистами й російськими найманцями.

 

Аби підкріпити боєздатність армії України, пересічні громадяни надають військовим матеріальну та фінансову допомогу, а особовий склад армії підкріпився з числа мобілізованих. 
 
Тож про те, яких зусиль для збереження країни докладають тячівці й як вони підтримують військо України, говоримо з завідувачем сектору взаємодії з правоохоронними органами, оборонної і мобілізаційної роботи апарату РДА Василем Калиничем. 
 
Як повідомив Василь Калинич, перш за все, чимало тячівців, як і решта українців, поповнили особовий склад українського війська під час часткових мобілізацій. Загалом, під час всіх трьох хвиль часткових мобілізацій до війська України було призвано 142 мешканців району. Так, під час І-ої хвилі мобілізації до лав армії пішло 60 тячівців, які раніше несли військову службу, ІІ-ої – 31 громадянин й ІІІ-ої – 51 мобілізований. Значна частина мобілізованих - мешканці Тячева, Буштина та Тересви. Мобілізовані на несення військової служби були розподілені до різних військових частинах Збройних сил України, військових формуваннях, а також у ІV Закарпатському батальйоні територіальної оборони та у відділах прикордонної служби. Однак 5 осіб відмовились служити народу України, тож їхні справи наразі вивчає прокуратура. 
 
Немало наших земляків є й безпосередніми учасниками бойових дій у зоні АТО. Це, зокрема, частина осіб, які були мобілізовані й служать у різних підрозділах ЗСУ та прикордонної служби, військові-контрактники, міліціонери. Всі вони, нешкодуючи свого життя та здоров’я, відстоюють цілісність країни та добробут співгромадян. Так, нещодавно до буремного сходу було відправлено більше 10 прикордонників з відділів прикордонної служби, що діють на території району. А минулого вівторка на підкріплення у зону АТО вирушила й група працівників УМВС України у Закарпатській області, серед яких й тячівські міліціонери. Відправка нових бійців здійснюється, у основному, за ротацією. Тож ті військові, які служать на буремному сході, зможуть приїхати додому у невелику відпустку. Деякі вже повернулись й нині перебувають на тимчасовому відпочинку. 

 
Також Василь Калинич повідомив, що держава надає фінансову та матеріальну підтримку сім’ям учасників бойових дій. Таким військовим передбачається виділення безкоштовної земельної ділянки. Наразі, після відповідного звернення до органів місцевого самоврядування, в Лазах та райцентрі такі наділи отримали декілька сімей учасників АТО. А 28 таких родин отримали одноразову фінансову допомогу від держави. 
 
Не стоять осторонь подій на сході й керівництво району, яке сприяє наданню гуманітарної та фінансової допомоги війську України через благодійний фонд «Срібна земля». Нещодавно на благодійні внески фонду було закуплено речі першої необхідності, рації, засоби захисту та військові прилади, які уповноважені особи доставили у зону АТО бійцям. Свою допомогу надають мешканці району, безпосередньо приносячи теплі речі та харчі у військові части та прикордонні відділи, де служать земляки.
 
Хочеться вірити, що зусилля українців та пролита кров патріотів не буде марною й справедливість восторжествує, а над Україною буде мирне небо. 
 

Л.Білак для Tyachiv.com.ua

 

11 жовтня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів