Понад 130 теперішніх парламентарів знов «пролізуть» в нову Раду - КВУ

Комітет виборців прогнозує, що після позачергових виборів депутатів Верховної Ради, парламент зможе бути оновлений приблизно на 2/3.

 

Про це йдеться в аналізі Комітету виборців України, оприлюдненому вчора, 14 жовтня.

КВУ змоделював склад нового парламенту на основі аналізу прохідних частин списків популярних партій, які за результатами соцопитувань мають шанси подолати 5% виборчий бар'єр, а також мажоритарних кандидатів у всіх округах, де відбудуться вибори.

За результатами аналізу комітет вважає, що 293 місця в Раді мають шанс зайняти "нові обличчя", 131 - колишні парламентарі.

Серед тих, хто ще не був депутатом Ради, КВУ прогнозує, що понад 100 новообраних парламентаріїв будуть представниками бізнесу, топ-менеджменту та юриспруденції, близько 90 - чиновниками та представниками самоврядування, до 40 - громадськими активістами та журналістами, 15 - діячами культури, спорту, освіти і медицини, ще 15 - військовими, решта 20 - тимчасово безробітними, пенсіонерами, помічниками депутатів Ради і т.д.

Серед тих, хто працював в парламенті попередніх скликань, КВУ прогнозує переобрання 35 голосували за закони 16 січня, 20 - корупціонерів або порушників прав людини за критеріями громадського руху "Чесно" та 75 - інших екс-депутатів.

Водночас в аналізі підкреслюється, що саме обрання в одномандатних округах може привести в Раду 8 скликання депутатів, які голосували за закони 16 січня (30 з 35 за результатами моделювання).

Як повідомляло агентство, КВУ прогнозує використання основної частини виборчого фонду кандидатів у депутати Ради за мажоритарними округами на підкуп виборців.

Нагадаємо, позачергові парламентські вибори пройдуть 26 жовтня.

 

15 жовтня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів