Високопосадовець Міндоходів крав коштовності з місць обшуків

Прокуратура м.Києва у судовому порядку вимагає звільнення з посади першого заступника начальника слідчого управління фінансових розслідувань столичного Міндоходів Івана Куценка.

 

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі прокуратури столиці.

"Направлено звернення до першого заступника голови Державної фіскальної служби України Володимира Хоменка з вимогою усунути порушення при призначенні Куценка, оскільки він, за своїми особистими, діловими, моральними якостями не може працювати в податковій міліції", - заявили у прес-службі.

Як пояснили у відомстві, під час спеціальної перевірки було встановлено, що у 2012 році Куценко під час роботи в Севастополі на посаді заступника начальника управління податкової міліції, змушував підлеглих красти з місць обшуку коштовності.

"У вересні 2012 працівники податкової міліції вилучили понад 50 кг золота та 70 кг срібла у ювелірного заводу "Сансі-Плюс". Чотири кілограми золота Куценко привласнив собі. У серпні 2014 року Ленінський райсуд Севастополя визнав винним Куценка у вчиненні злочину, але він, скориставшись анексією Криму, вирішив сховатися від правосуддя на материковій Україні. Пройшовши перевірку, Куценко 23 квітня 2014 року обійняв посаду першого заступника начальника слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у м. Києві. До того ж йому було присвоєно звання – полковник податкової міліції", - розповіли у прокуратурі.

Водночас, зазначили у відомстві, Хоменко не зважив на звернення і відмовився звільнити свого підлеглого, мотивуючи це тим, що на момент прийняття на службу той не мав судимості.

"З огляду на це, прокуратура через суд вимагає звільнення Куценка", - заявили у прес-службі.

 

15 жовтня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів