Уряд РФ відмовився від пропозиції України про використання нафтопроводу "Одеса-Броди"

Росія заявила про відмову від постачань нафти "сибірська легка" до Німеччини по українському нафтопроводу "Одеса-Броди", передають Українські Новини.

 

Нагада?мо, що Кабінет Міністрів України запропонував Росії використовувати нафтопровід "Одеса-Броди" для постачань нафти "сибірська легка" на нафтопереробні заводи (НПЗ) у Кралупах (Чехія), Вогбурзі й ?нгольштадті (Німеччина).

Проаналізувавши цю пропозицію, уряд Російської Федерації відмовився від нього через його економічну недоцільність, сказано в повідомленні компанії "ТНК-British Petroleum-Україна".

Зокрема, російський уряд аргументував сво? рішення тим, що "сибірська легка" не може йти по "Одеса-Броди" на ті ?вропейські заводи, які були готові прийняти казахську нафту, а НПЗ у Кралупах технічно не в змозі переробляти нафту "сибірська легка" через високий вміст сірки і металів.

Як зазначено в повідомленні, традиційно ця нафта спожива?ться в ?зраїлі, Туреччині, Греції й ?талії, але до Центральної ?вропи вона ніколи не постачалася через якість і відсутність інфраструктури під цей сорт.

Також, сказано в повідомленні, "сибірська легка" склада? тільки близько 7-8% нафти, що добува?ться на родовищах Західного Сибіру, і тільки 50% з цього обсягу експорту?ться через порти Чорного моря. Ці обсяги ? недостатніми для того, щоб російські нафтові компанії розглядали їх як стратегічний ресурс і шукали шляхи для оптимізації економіки їхнього постачання.

 

21 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів