Коли на Україну посунули морози, влада вдалася до відключення електроенергії

Віднині по всій Україні почались відключення електроененергії.

 

Про це на брифінгу у вівторок повідомив в. о. міністра енергетики Юрій Продан. Як уточнили "Українській правді" в прес-службі міністерства, відключення викликані нестачею електроенергії. "Відключення відбуваються згідно із затвердженими графіками "Укренерго". 2 грудня ці графіки були застосовані в обсязі 2800 МВт/год", - роз'яснили в Міненерго.

Нестача електрики викликана тим, що на ремонті знаходиться третій блок Запорізької АЕС та нестачею вугілля на складах ТЕС. "Крім того, "Укренерго" повідомило, що зараз ще 19 блоків на ТЕС по Україні у ремонті. Тим паче температура знизилась. І мусили запровадити графіки відключення", - додали в прес-службі.

Нагадаємо, у зв’язку з аварійним відключенням блоку № 3 потужністю 1000 МВт на Запоріжській АЕС і виникненням не покриваючого дефіциту потужності та з метою збереження режиму цілісності Об’єднаної Енергетичної Системи України в понеділок 01.12.2014 року з 7.00 введено графіки обмеження потужностей та споживання енергії в повному обсязі.

НЕК «Укренерго» зобов’язує обласні енергопостачальні компанії безумовно дотримуватись доведених лімітів споживання електропотужностей.

 

02 грудня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів