"Українську правду" судитимуть 19 липня

Засідання Печерського місцевого суду Києва по позову до інтернет-видання "Українська правда" перенесено на 19 липня, повідомляє Интерфакс-Украина.

 

У ході засідання в понеділок, 21 червня, суддя Тетяна Остапчук винесла таку ухвалу через нез'явлення відповідачів, з яких був присутній лише журналіст Володимир Жваво.
У позовних заявах - редактора черкаської газети "Антена", помічника заступника глави СДПУ(о) Валерія Воротника і колишнього юриста ?нституту масової інформації Марії Самбур фігуру? керівник приватного підпри?мства "Українська правда" і головний редактор однойменного видання Алена Прітула, керівник ТОВ "Центр засобів масової інформації" Сергій Шолох і журналіст Володимир Бойок.
У понеділок, 21 червня, на засіданні суду Жваво вказав на неточність у формулюваннях позовної заяви, з якої, за його словами, не зрозуміло, де відповідачем ? юридична особа, а де - фізичне. Він також вказав, що суд належним чином не сповістив відповідачів про необхідність з'явитися на засідання.
Комір і Самбур після засідання повідомили журналістам, що позов переписувати не збираються. В першому позові, поданому Самбур і Коміром проти "Української правди" 23 квітня, як компенсація від видання були потрібні по 10 тис. грн кожному. Серед досудових вимог висувалися арешт майна і рахунків відповідача. Проте позивачі неправильно вказали відповідача, і "УП" повернула позов до суду.
9 червня позивачі подали новий позов, де фігурують Шолох, Жваво (автор одні?ї з присвяченої позивачам статі в "УП"), а також дві Алени Прітули.

 

22 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів