Незважаючи на труднощі, закарпатські гірськолижники спробують спортивного щастя в Іспанії

3 лютого представники Закарпаття відбувають на ХХVІІ зимову універсіаду в іспанську Гранаду.

 

Спочатку з Ужгорода добиратимуться в Будапешт, а наступного дня вилетять на Піренейський півострів (благо, свою посильну допомогу пообіцяли Міністерство освіти і науки, УжНУ та Закарпатське обласне відділення НОК України).

Зокрема честь держави від нашого краю захищатимуть гірськолижники Ігор Гам із Ужгорода й Тарас Ковбаснюк із Ясіня Рахівського району, а також сноубордист Євген Гулій з обласного центру. Крім того, у Словаччині в лижних гонках виступить іще один представник – Олег Йолтуховський.

Щодо «швидколижників», то прогнозувати якісь результати складно.  Зважаючи на труднощі з фінансуванням і снігом минулого року та на проблеми з коштами цьогоріч, хлопці тренувалися мало. До супергіганту взагалі ніде готуватися. Тиждень були на гірськолижному курорті «Буковель», але там не дозволяли робити трасу, а відпрацьовувати техніку ніде. На поїздку до Австрії грошей не знайшлося. Сноубордистам іще три збори, організували, а гірськолижникам лише один, однак скористатися ним зміг тільки Т.Ковбаснюк. І.Гаму не судилося.

Держава не виділяє також гроші на інвентар, тому, наприклад, у Т.Ковбасника немає лиж на супергігант, хоч у цілому багато чим допомогла секретар Закарпатської обласної федерації лижного спорту Тамара Гісем. Утім, незважаючи на труднощі, наші гірськолижники спробують спортивного щастя в чотирьох дисциплінах: супергіганті, суперкомбінації (супергігант + слалом), слаломі та слаломі-гіганті.

Як зазначила ужгородський тренер із гірськолижного спорту Мар’яна Фріндт, зважаючи на те, де і як тренувалися наші хлопці, найбільше шансів удало виступити вони мають у супергіганті та суперкомбінації. Оптимізму додає те, що і Тарас, і Ігор мотивовані й завзято тренуються. Зокрема тиждень проведуть на гірськолижній базі «Красія» (правда, лише тому, що там тренується київська команда), а потім ще в «Буковелі». А далі – курс на Іспанію. Будемо надіятись на земляків!

Володимир Тарасюк для Uzhgorod.net.ua

На фото: «лижує» Ігор Гам.

 

 

21 січня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів