Відомий на всю Україну ужгородський рок-гурт презентує кліп про банду вароша

В Ужгороді відбулася прес-конференція ужгородського рок-гурту «Триста8ісім», на якій музиканти презентували свій черговий альбом під назвою «Лачо».

 

Молоді та енергійні хлопці розповіли про повноформатну платівку, яка побачила світ.

Перед початком презентації музиканти представили журналістам стислу нарізку пісень із нового альбому у трьох хвилинах. Усі хто цікавиться і полюбляє якісну сучасну українську музику, тепер можуть в загальному доступі прослуховувати і завантажувати її на офіційному сайті «Триста8ісім».

Пісні із альбому «Лачо» вже встигли пролунати на найбільших музичних майданчиках по всій Україні разом на одній сцені із відомими українськими виконавцями та іншими гуртами (Брати Гадюкіни, гурт «ВВ» тощо).

Гурт вже встиг побувати з концертами у країнах ближнього зарубіжжя: в Угорщині та Польщі, але здебільшого грають на концертах та фестивалях в рідній Україні. Найікавіше, кажуть хлопці, що угорські глядачі іноді навіть намагаються підспівувати пісні на концерті, незнаючи української мови. Це свідчить про те, що людям до вподоби закарпатська рок-музика. Взагалі, неважливо якою мовою написана пісня, головне як вона подана і як музиканти комунікують із глядачем та аудиторією.

Тим, хто хоче придбати собі напам’ять компакт-диск може просто про це повідомити на електронну пошту гурту. До диску додається брошура, всередині якої надруковані тексти пісень  і цікаві фотографії із живих виступів упродовж останніх років.

«Альбом складається з 11 пісень, які різні за настроєм, характером та лірикою. Ми оспівуємо в піснях хороші речі в житті людей живою закарпатською та українською мовами. Деякі з пісень вже були використані у різних розважальних шоу та відомому закарпатському мультфільмі «Наша файта». Щодо останнього, то назва мультику запозичена із нашої пісні», – каже бек-вокаліст гурту Павло Генов.

В Учасників групи уже є зафіксовані дати запланованих концертів. Перший відбудеться в Ужгороді 27 лютого у нічному клубі «Фантом». Окрім пісень із альбому музиканти відіграють пісні, які люди ще не чули. Здебільшого, це нові композиції для майбутнього наступного альбому.

В Ужгороді, звичайно, щасливчики можуть виграти квитки на концерт, які будуть розігруватись в соцмережах, а  також на місцевій радіостанції «Тиса FM».

 Тематика пісень гурту залежить від того, що закладено усередині кожного з них. Оспівувати щось трагічне, погане – їм не характерно. Вони молоді та енергійні, тому їм імпонує боротися за життя, знаходити в собі сили і ділитись ними з іншими і вистояти будь-які негаразди.

Музика гуртківців є авторською та унікальною. Хлопці пишуть самостійно тексти і складають до них музику.

Музиканти також зізнались, що 10 лютого буде презентовано їхній кліп на пісню «Варош банда». На зйомки якого було зібрано справжню ужгородську варош банду. Що з того вийшло – невдовзі побачимо.

Щодо назви, то хлопці вирішили придумати щось оригінальне. «Наш гурт любить виокремлювати із закарпатського діалекту деякі цікаві слова. Слово «Лачо» ми почули у Великому Березному і означає воно – дуже добре, класно. Це слово повністю охоплює всі пісні із настроєм в якому вони подані», – ділиться Павло.

«Триста8ісім» готові показати закарпатську культуру і в східних регіонах України, але для цього потрібна допомога людей, які б змогли організувати там концерт.

Валерія Дідух для Uzhgorod.net.ua

 

28 січня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів