Слідом за арештом Єфремова - одіозний закарпатський нардеп?

Екс-лідер парламентської фракції Партії регіонів зараз перебуває у слідчому ізоляторі СБУ. Наступними допитають  Шуфрича, Мірошниченка, Макеєнка, Ківалова та  Герман.

 

Затриманого 14 лютого "регіонала" Олександра Єфремова звинувачують у справі "диктаторських" законів, прийнятих 16 січня 2014 року. Нагадаємо, "закони 16 січня" серйозно обмежували мітингову активність і спрощували правовий вплив на активістів.

Єфремов, екс-глава фракції ПР у Раді минулого скликання, наразі утримується в СІЗО СБУ, повідомляє джерело. 

Раніше глава СБУ Валентин Наливайченко заявив, що Єфремова підрозрюють у фінансуванні сепаратистів. У той же час генпрокурор Віктор Шокін назвав інші причини арешту - зловживання службовим становищем за обтяжуючих обставин та службове підроблення.

 «Єфремов може виявитися першою ластівкою. Наступним у черзі на арешт потенційно може бути кожен з довгого списку політиків, імена яких миготіли в останні півроку, - каже Вадим Карасьов. - Найбільше ризикують вихідці з Донецької та Луганської областей: під ударом, наприклад, та ж Наталія Королевська (правда, вона захищена депутатським імунітетом, що дещо загальмує справу). Говорили, що може бути активізація слідства по Геннадію Кернесу, але в Харківській області - новий губернатор, подивимося, як спрацюються».

«Зараз в ГПУ ходять розмови, що можуть взятися за Добкіна, Кернеса, Лук'янова та Шуфрича. Про те, що покарають усіх тих, хто організовував антиМайдан, Шокін сам говорив. Ще можуть бути питання до Королевської», - розповіло джерело в ГПУ.

Нагадаємо, слідчі Генпрокуратури вже допитували депутата Сергія Льовочкіна у провадженні щодо розгону студентів на Євромайдані 30 листопада 2013 року. Вони також  планують допити ще низки колишніх і теперішніх чиновників та політиків.  Серед них - одіозний закарпатець Нестор Шуфрич та його колеги по партійній лінії - Юрій Мірошниченко, Володимир Макеєнко, Сергій Ківалов та Ганна Герман. 

 

15 лютого 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів