Закарпатські перевізники змушені звертатися до парламенту, аби позбавити владу краю регулювання тарифів

Вони твердять, що стали заручниками ситуації у країні. Їх підприємства на межі банкрутства. 

 

Голова Асоціації перевізників Ужгорода Олексій Куля зауважив: «Міська влада не регулює ціни в аптеках, на заправках, у продуктових магазинах, але регулює тарифи на перевезення. І намагається для виборців створити собі позитивний імідж, стримуючи тарифи – за наш рахунок. Багато політиків піаряться на якості послуг, критикуючи їх. Але вдумайтеся: яка пекарня надасть 30% хліба безкоштовно громадянам міста, яка аптека надасть 30 % ліків? А ми вже роками надаємо 30% послуг безкоштовно – перевезення пільговиків не компенсується. На деяких маршрутах цифра доходить до 50%».

О.Куля запитує: «Чому не скасують «регуляторку» тарифів? Їх повинен контролювати тільки Антимонопольний комітет, як це є у всіх розвинених країнах, а не влада. Тому що тариф може регулювати тільки економіка, а не політика».

За словами перевізників, вони звертатимуться до Верховної Ради з проханням скасувати регулювання тарифів владою. «Ми не зацікавлені у захмарних тарифах. За 10 грн не їздитимуть люди, але за 3 грн скоро зупинимося ми», - каже перевізник. - Інакше – 50-60% машин у місті зупиниться, перевізники перейдуть на маленькі 5-6-місні машини, які будуть рентабельними, але вкрай незручними для населення.

«Ми стали заручниками ситуації у країні. Наші підприємства на межі банкрутства. Через курс валют запчастини до автобусів стали наддорогі. Пасажирам хочу сказати, що наскільки нас вистачить, будемо випускати автобуси на маршрути, але ситуація вимагає негайного вирішення», - каже керівник підприємства «Паннонія Авто-Центр» В’ячеслав Сабовчик.

«Йде мова про подорожчання навіть не для підвищення якості послуг, а просто про виживання», - зауважив перевізник Ярослав Стегура.

«Маршрутками» щодня їздять приблизно 30-40 тисяч ужгородців. Перевізники наголошують, що 30 % з них – пільговики

 

27 лютого 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів