18-річний ужгородець відібрав пальму першості з хортингу

Чемпіоном України з хортингу став ужгородець.

 

3-4 квітня в столиці України відбувся чемпіонат України з хортингу (змішані єдиноборства) серед кадетів та юніорів - чоловіків і жінок віком від 18 до 35 років. Серед представників нашого краю виявились сильні й гідні перемоги кандидати.

Цей повноконтактний вид єдиноборств народжений в Україні. Основна мета хортингу — популяризація і підвищення ролі фізичної культури та спорту, патріотичне виховання молоді, залучення дітей і юнацтва до здорового способу життя.

Команду збірної Закарпатської області представляли два вихованці з міста Ужгорода Руслан Марич та Олексій Савляк (тренер Михайла Куцкіра, клуб хортингу «ПРОСПЕКТ»). На жаль, Олексій Савляк у відбіркових поєдинках отримав травму і був знятий з двобою. Руслан Марич у віці 18 років став чемпіоном України у віковій категорії 18-35 років (напівважка 72-90 кг).

«Руслан займається в мене вже три роки. Він вже був чемпіоном України серед юніорів у 2013 році, а також в 2014 році чемпіоном західного регіону. Окрім турнірів, ми постійно беремо участь у чемпіонатах України і завжди повертаємося з перемогою», – розповідає тренер переможця та президент Ужгородського міського осередку Української федерації хортингу Михайло Куцкір.

До речі, команда Ужгорода змогла потрапити на чемпіонат України і взяти в ньому участь завдяки фінансовій підтримці депутата та секретаря Ужгородської міської ради Богдана Андріїва

Ярміла Гармасій для Uzhgorod.net.ua

 

07 квітня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів