Волонтери забезпечать воїнів АТО смачними атрибутами Пасхи(ФОТО)

Близько десяти вантажів смачних подарунків з великоднім настроєм у ці дні вирушили на Схід для закарпатських військових – загалом більше 15 тонн усього, чим годиться ласувати у свято.

 

У рамках акції "Паска для солдата" краяни зібрали те, що допоможе створити атмосферу свята навіть на блокпостах, де несуть службу наші земляки безпосередньо на лінії зіткнення.

Ідею волонтерів забезпечити оборонців держави атрибутами Пасхи підтримав голова Закарпатської обласної адміністрації Василь Губаль, який запросив краян долучитися і допомогти забезпечити смак свята на фронті. На заклики радо відгукнулися у районах краю і протягом двох днів на волонтерських склад в Ужгороді прибула величезна кількість продуктів.

Перша увага – паскам та м'ясним смаколикам, як от знаменитим шов- дарю та пікниці (домашній ковбасці), що є невід'ємним елементом великоднього кошика. Пасхальні набори поповнилися і яйцями та писанками, а також тематичними сувенірами, зокрема, виготовленими руками вихованців дитячого будинку-інтернату у Чинадієві та загалом закарпатської малечі. Спільними зусиллями закарпатці підготували для відправлення на Схід чимало харчів – від сала, м'яса, масла до солодощів та, звісно, закарпатської кави, а ще багато консервації.

В акції взяли участь і колективи структур ОДА – департаменти агропромислового розвитку, економіки та торгівлі, освіти та науки, житлово-комунального господарства, будівництва та інфраструктури, соцзахисту, управління архітектури та містобудування, молоді та спорту, місцеві органи Держкомзему тощо. Служби підготували військовим і великодню смакоту, і печиво, спеції.

Загалом долучилися майже всі райони краю. Чимало хто підійшов до справи з особливим натхненням. До прикладу, Виноградівщина підготувала солдатам великодні набори з пасок та шинки, а також привезла більше двохсот кілограмів якнайякісніших м'ясних виробів. Представники Ужгородщини, спакувавши коробки, які підходящі для блокпостів (бо ж містять майже повний комплект всього великодньо-смачного та того, що згодиться на фронті, поклали в кожен ще й освячену свічку. Рахівщина, окрім смачного м'яса, радує солдатів ще й гуцульською бринзою, медом, фіточаями та вітамінними зборами. З великою турботою до пакування смачних подарунків поставилася і Хустщина – звідти привезли дві вантажівки наборів, підготованих переважно освітніми закладами, й повних як традиційних пасхальних страв, так і того, що даруватиме смак рідного Закарпаття триваліший час. Власне, всі прагнули по-особливому порадувати солдатів смаком рідного краю. Вантажі з районів містили і листівки та дитячі малюнки зі святковими побажаннями солдатам, а також церковну атрибутику.

Загалом адресатами "Паски для солдата" стали більше десяти підрозділів, які зараз перебувають в зоні бойових дій. Організатори акції прагнули не оминути кожну частину, де служать краяни – у різних військових формуваннях. Так, великі вантажі вирушили для закарпатських прикордонників на маріупольський та луганський напрямки. "Паска для солдата" поїхала і батальйону на Луганщину, артилеристам,  батальйону залізничників, спецпризначенцям, службі військового правопорядку, Добровольчій чоті "Карпатська Січ" і в Добровольчий Український корпус. Відтак пакунки зі смаколиками й великодньою атрибутикою відправилися і в шпиталі – у Харків, Дніпропетровськ і Мукачево.

Звісно, вантажі перед відправленням освятили священики православної та греко-католицької конфесій. Святі отці благословили і волонтерів - на дальню дорогу, побажавши легко здолати путь на Схід автомобілем, який везе найбільший вантаж, та попросивши посланців передати воякам слова турботи й любові і від закарпатських церков.

Станом на обід п’ятниці машина, яка прямує на базу на Донеччину, де зараз дислокована найбільша кількість закарпатських військових, проїжджає Полтаву. Уже у передвеликодню суботу наші захисники, у тому числі і ті, чиї місця дислокації безпосередньо наближені до лінії фронту, отримають пасхальні сюрпризи від закарпатців. Кожна паска, кожен смаколик "приправлені" щирою любов'ю та турботою закарпатців про своїх рідних захисників.

Голова Закарпатської ОДА завітав на освячення вантажу та відправлення автомобілів висловив вдячність усім, хто долучився до акції. Керівник краю наголосив, що закарпатські військові мають у ці дні отримати не лише подарунки, а й передовсім знак, що про них вдома думають і переймаються тим, як вони зустрінуть велике свято.

"Ми щодня молимося про тих земляків – закарпатців, українців – які боронять нашу державу. Спасибі краянам за участь у цій акції. Бачу, що ця ініціатива ще більше об'єднала громаду. Й думаю, що будемо продовжувати робити подібне – щоби наші хлопці на фронті постійно відчували турботу Закарпаття. Ми вдячні нашим військовим і раді, що вдається привітати їх зі світлим Великоднем – завдяки щирим і щедрим закарпатцям!", - сказав Василь Губаль, повідомили у прес-службі Закарпатської ОДА.

 

10 квітня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів