Стартує конкурс «Зелені Перлини»

Метою конкурсу є залучення учнівської молоді до вивчення існуючих обертів природно-заповідного фонду і збору інформації про об'єкти, що заслуговують на заповідний статут.

 

На території України створено понад вісім тисяч об'єктів природно-заповідного фонду: від великих національних природних парків до незначних за площею пам'яток природи (окремі старовікові та меморіальні дерева, джерела, кургани тощо). Проте для більшості областей ніколи не видавались довідники природно-заповідного фонду, відсутні спеціальні інтернет-сайти. Зацікавленій людині - допитливому школяру, краєзнавцю або навіть досвідченому науковцю – практично неможливо знайти інформацію про більшість заповідних об'єктів України. 

Організатори конкурсу Міжнародна благодійна організація  «Екологія-Право-Людина» та студентська організація  «Дружина охорони природи «Зелене Майбутнє» 

Етапи конкурсу 

В рамках конкурсу планується 2 етапи: 

1 етап: квітень-травень 2015 року 

2 етап: червень-вересень 2015 року (другий етап конкурсу поширюється на літні канікули, під час яких організатори будуть підтримувати контакт із активними школярами, приймати роботи та відповідати на питання). Переможці обох етапів конкурсу будуть оголошені окремо. Учасники можуть себе проявляти як окремо в 1 або 2 етапі, так і в обох етапах. Кількість робіт від учасника не обмежується. 

Для участі у конкурсі необхідно до 30 травня або до 30 вересня надіслати зібрану інформацію і фотографії на електронну адресу – [email protected], або у спеціально створені у соцмережах групи ( http://vk.com/konkurspzf , http://on.fb.me/1P3iAkk ). 

Конкурсне завдання №1 

Для підготовки матеріалів конкурсу, учасникам необхідно дізнатись, які заказники, пам’ятки природи або інші природоохоронні території розміщені в околицях вашого населеного пункту, обстежити, сфотографувати та розпитати про його історію у родичів, старожилів населеного пункту. Окремо слід звернути увагу на види рослин і тварин, списки яких є цінним додатком до опису території. 

Конкурсне завдання №2 

На жаль, далеко не біля кожного села є природо охоронні території. Це не значить, що ваші вихованці не можуть залучитись до конкурсу. Якщо природно-заповідних об'єктів поряд з вашим населеним пунктом або у ньому немає – це причина ретельно роздивитись навколо і подумати, що на вашій Малій Батьківщині заслуговує стати пам'яткою природи.

 

29 квітня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів