Субсидії: закарпатці звертаються найменше, розмір наданої їм допомоги також найнижчий у державі

Порівняно з чотирма місяцями минулого року, за державною допомогою цьогоріч звернулося вдвічі більше наших співвітчизників.

 

За даними Держстату, в січні–квітні 2015 року за субсидіями для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг звернулось 523,0 тис. домогосподарств, що у 2,1 раза більше, ніж у січні–квітні 2014 року. Питома вага звернень домогосподарств, які проживають у міських поселеннях, склала 75,9%.

Кількість учасників Програми житлових субсидій, які одержували субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, становила 7,8% від загальної кількості домогосподарств України. Серед регіонів найбільша питома вага домогосподарств, які отримували субсидії, у Сумській області (21,2%), а найменша – у Закарпатській, Одеській, Луганській та Чернівецькій (2,1% – 3,2%). Значна частка домогосподарств, які отримують субсидії, складається з однієї особи (60,5%).

Середній розмір призначеної субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг на одне домогосподарство у квітні 2015 року збільшився порівняно з відповідним періодом минулого року в 4,7 раза і становив 335,2 грн. Серед регіонів найбільший розмір спостерігався у Полтавській області (660,1 грн.), найменший – у Закарпатській та Херсонській (89,5 грн. та 110,3 грн. відповідно).

 

23 травня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів